back to top
2024. július 02. 13:27
KezdőlapMotorsportBrad Pitt és Channing Tatum összefogásával egy film és egy sorozat készül...

Brad Pitt és Channing Tatum összefogásával egy film és egy sorozat készül a Man-szigeti TT-ről

Egy dokumentumsorozat és egy film is készül a Man-szigeti TT-ről. A készítők között megtalálhatjuk többek között Brad Pitt és Channing Tatum cégét is.

Hétfőn elkezdődött a világ egyik legnevesebb motorversenye, a Man-szigeti TT. A legendás utcai viadalt minden évben hatalmas figyelem övezi, ez pedig idén sincs másképpen. Többek között Michael Dunlop „rekorddöntési kísérlete” és a sztrók után visszatérő Ian Hutchinson teljesítménye is lázban tartja a szurkolókat.

A North West 200 egy csoda volt, bízunk benne, hogy a Man-szigeti TT is kegyes lesz hozzánk

Ráadásul nemrég kiderült, hogy ezek az izgalmas történetek a széles nyilvánossághoz is eljuthatnak. Egy csoport ugyanis egy dokumentumsorozatot forgat az idei TT-ről, amely a tervek szerint 2025-ben fog megjelenni. A széria készítése pedig már el is kezdődött a hétfői edzéseken. Mellékesen pedig egy játékfilm forgatókönyvén is elkezdtek dolgozni, amelynek szintén a brit verseny lesz a témája.

Viszont nem magában az a nagy szó, hogy ilyen alkotások készülnek, hiszen erre azért az elmúlt években már volt példa. 2011-ben TT3D: Closer to the Edge (Közelebb a széléhez) címmel egy dokumentumfilm, tavaly pedig a No Room for Error című (Nincs helye hibának) dokumentumsorozat mutatta be a TT-t. Utóbbit egyébként maguk a verseny szervezői készítették, és ennek a szériának a második évadja ezen héten kerül majd bemutatásra.

Igazán azért fontosak a most beharangozott művek, mert sikeres és híres emberek egész sora áll mögöttük. Ez pedig remélhetőleg a minőséget és egyben a nagy hírverést is garantálni fogja. A The Greatest Race On Earth (A világ legnagyszerűbb versenye) című sorozat alkotói között ugyanis megtaláljuk Brad Pitt – aki közben egy Forma–1-ről szóló filmet is csinál – Plan B Entertainment nevű cégét és a Channing Tatumhoz köthető Free Associationt is. És ez még nem minden, hiszen Az aszfalt királyai (Ford v Ferrari) című filmet író Jason Keller és a Box to Box Films is dolgozik a szérián. Utóbbi számos sporttémájú dokumentumsorozatot gyártott a Netflix felületére. Ők feleltek többek között a Formula 1: Hajsza a túlélésért (Drive to Survive), a golfról szóló Teljes lendülettel (Full Swing), a Könyörtelen tenisz (Break Point) és a Tour de France: A peloton szívében (Tour de France: Unchained) elkészítéséért is.

A Box to Box társalapítója, James Gay-Rees – aki Ayrton Sennáról is készített már filmet – megszólalt. „Nagy megtiszteltetés, hogy ilyen partnerekkel dolgozhatunk együtt ezen a rendkívül egyedi projekten. A Man-szigeti TT az egyik legizgalmasabb, leglelkesítőbb és legkülönlegesebb verseny. Már alig várjuk, hogy ezt a hihetetlen világot új nézőkkel ismertessük meg.”

A nap, amikor Michael Dunlop bugyihoz hasonlította motorja villáját – beszámoló a Man-szigeti TT-ről