back to top
2024. június 30. 12:19
KezdőlapMotoGPA Ducati elárulta, hogyan reagált Bagnaia, amikor megtudta, jövőre Marc Márquez lesz...

A Ducati elárulta, hogyan reagált Bagnaia, amikor megtudta, jövőre Marc Márquez lesz a csapattársa

A Ducati szerdán bejelentette, hogy jövőre Marc Márquez váltja Enea Bastianinit a gyári csapatuknál. A gyártó illetékesei szerint Francesco Bagnaia úgy reagált erre a hírre, „mint egy bajnok”.

Szerdán végre kiderült, hogy ki lesz Francesco Bagnaia következő csapattársa a Ducati gyári alakulatánál: Marc Márquez. A nyolcszoros világbajnok egy két évre szóló szerződést írt alá a bolognai gyártóval.

Marc Márquez már tavaly elhatározta, hogy be kell kerülnie a Ducati gyári csapatához

Viszont a bejelentés után azonnal megjelentek azok a hangok, amelyek szerint Bagnaia jobban örült volna, ha a Ducati Jorge Martínt vagy Enea Bastianinit választja. Bastianinivel ugyanis saját elmondása szerint kifejezetten jól tudtak együttműködni, Martínt pedig egyszer, tavaly már sikerült legyőznie egy kiélezett helyzetben. A legfontosabb tényezőt azonban a La Gazzetta dello Sport fogalmazta meg még korábban. A lap azt írta, hogy a címvédő „Márquez érkezésével veszélyeztetve látná a csapaton belüli vezető pozícióját”. Ráadásul valószínűleg még az idei Portugál Nagydíjon lezajlott csörtéjüket sem felejtette el…

Az Olasz Nagydíj előtt még úgy is nézett ki a helyzet, hogy Martín öltözhet majd pirosba, Márquez pedig a Pramacnál kapja meg az áhított gyári motort. Ám utóbbi végül megfúrta ezt a tervet azzal, hogy kijelentette, a „Pramac neki nem opció”. Ezután felgyorsultak az események, és értesülések szerint a Ducati sportigazgatója szombaton este közölte Martínnal, hogy nem őt fogják választani (végül ő így az Apriliánál folytatja majd a pályafutását). Az olasz gyártó feltehetően nem akarta elveszíteni Márquezt, aki a mostani mezőnyből a legnagyobb marketingértékkel bír.

Martín megértené, ha a Ducati Marc Márquezt vinné fel a gyári csapatához helyette

Az olasz Motorsport szerint pedig Bagnaia csak annyit kért a Ducati vezetőitől, hogy egy olyan embert válasszanak mellé, aki „tiszteletben tartja a csapaton belül kialakult harmóniát”. Az újság hozzáteszi, Márquez lépései után az olasz motoros valószínűleg „nem érzi úgy, hogy ez így lesz”. A torinói pilóta mindezek ellenére aránylag jól fogadta a hírt. „Amikor elmondtuk Peccónak, úgy reagált rá, mint egy igazi bajnok. Neki ez hatalmas motivációt jelent, hogy versenyzőként még tovább fejlődjön” – közölték a gyártó illetékesei a lappal.