back to top
2024. július 04. 20:45
KezdőlapMotoGPRetro festésekkel ünnepli a gyorsaságimotoros-vb 75 éves történelmét a MotoGP

Retro festésekkel ünnepli a gyorsaságimotoros-vb 75 éves történelmét a MotoGP

A Brit Nagydíjon a MotoGP mezőnyének összes tagja retro festést fog viselni. A motorok mellett többek között a biztonsági autót is egyedi kinézetet kap a sorozat 75 éves történelmét ünnepelve.

Az idei egy történelmi idény a MotoGP-nek. Na nemcsak az olyan dolgok miatt, amilyet Maverick Viñales vitt végbe Austinban, hanem azért, mert a gyorsaságimotoros-világbajnokság első szezonját 1949-ben, vagyis pontosan 75 éve tartották. Erről a széria már többször is megemlékezett, de az augusztus 2-4. között sorra Brit Nagydíjra valami igazán különleges dologgal készülnek.

A MotoGP egy lebilincselő videó segítségével idézte fel a gyorsaságimotoros-vb 75 éves történelmét

„A MotoGP 2024-ben ünnepli fennállásának 75. évfordulóját, és az ünneplés a Brit Nagydíjon magasabb fokozatba fog kapcsolni – olvasható a sorozat közleményében. – A sportág 75 éves történelme során először a mezőny minden motorja és versenyzője egyedi, különleges festéssel fog versenyezni Silverstone-ban – mindezt egy csipetnyi retro stílussal. Saját egyedi történelmük bármelyik fejezetéből ihletet merítve, a rajtrácson megtalálható tizenegy csapat – beleértve az öt gyári istállót is – mindegyike saját, különleges vintage festést fog magára ölteni.”

A közleményben kiemelték, hogy korábban még soha nem fordult elő, hogy a királykategória „összes motorja és versenyzője ugyanazon a hétvégén különleges festéssel jelenjen meg”, így a Brit Nagydíjon történelmet fog írni a sorozat. Ráadásul nemcsak a versenygépek, hanem többek között a biztonsági autó kinézete és a dobogó ceremónia is „készen áll a retro stílusra”.

A festéseket a Brit Nagydíj sajtónapján, csütörtökön – tehát augusztus 1-én – fogják bemutatni a silverstone-i paddockban. Az ígéretek szerint ez az esemény is közvetítve lesz a televízióban.