back to top
2024. október 18. 05:01
KezdőlapMotoGPRaúl Fernández elárulta, „kilencven százalék”, hogy Silverstone-ban végre felülhet az idei Apriliára

Raúl Fernández elárulta, „kilencven százalék”, hogy Silverstone-ban végre felülhet az idei Apriliára

Saját elmondása szerint szinte biztos, hogy Raúl Fernández a Brit Nagydíjon már az ideire frissített Apriliával fog versenyezni. A spanyol pilóta elárulta, hogy amikor a barcelonai sprinten az élről bukott, a kompartment szindróma hátráltatta.

Az RNF helyét idén átvevő Trackhouse Racing intenzívebb együttműködést folytat az Apriliával, mint elődje. Ennek keretében a noaleiek gyári motorokkal látják el az amerikai csapatot. Vagyis csak látnák, mivel az ellátási láncok körül fellépő problémák miatt eddig csak az istálló egyik pilótája, a tapasztaltabb Miguel Oliveira kapta meg a 2024-es RS-GP-t.

Nagy tervekkel, de csak egy gyári motorral vág neki a Trackhouse a 2024-es MotoGP-szezonnak

Raúl Fernándezt ez láthatóan nem zavarta meg, hiszen a technikai hátránya ellenére eddig több pontot – bár csak eggyel többet – gyűjtött, mint Oliveira. Viszont így is nagy örömmel számolt be arról, hogy nemsokára már ő is legfrissebb géppel indulhat majd csatába. Bár ehhez fontos hozzátenni, hogy a homologizációs szabályok miatt lényegében csak az aerocsomagot tudják szezon közben frissíteni, de akár ez is nagy előrelépést jelenthet.

„Kilencven százalék, hogy Silverstone-ban megkapom az új motort – nyilatkozta Fernández. – De még ellenőrzik, hogy ott így is oda tudják-e nekem adni. Eredetileg az volt az elképzelésünk, hogy [a mugellói teszten] megpróbáljuk kiismerni a motort és felkészíteni a Brit Nagydíjra.” Ezzel arra utalt, hogy a mugellói kollektív tesztet lényegében elmosta az eső. A spanyol pilóta azon a gyakorláson ült fel a jerezi teszt után második alkalommal az idei Apriliára, viszont az időjárási körülmények miatt csak néhány kört tudott megtenni vele.

A tavalyi motorjánál feltehetően az elmúlt időszakban nála fellépő kompartment szindróma erősebben hátráltatta. Fernández elárulta, hogy ez akkor is szerepet játszott, amikor emlékezetes módon az élről bukott a Katalán Nagydíj sprintfutamán. „Barcelonában is ez volt [akadályozott a kompartment szindróma], amikor Marc [Márquez] és Aleix [Espargaró] előtt voltam. Akkor a dobogós helyekért folyó harcot veszítettem el emiatt a probléma miatt”- jegyezte meg a 23 éves pilóta. Jó hír, hogy nemrég sikeresen átesett azon a műtéten, amely ezt hivatott megoldani.

Raúl Fernández: Úgy sírtam, mint egy kisbaba, amikor visszaértem a bokszba