back to top
2024. szeptember 28. 18:48
KezdőlapOffroadLettenbichler megsérült, megtört a brutális győzelmi sorozata a hardenduro-vb-n

Lettenbichler megsérült, megtört a brutális győzelmi sorozata a hardenduro-vb-n

Wade Young nyerte a sérült Manuel Lettenbichler nélkül zajló szerbiai fordulót a hardenduro-világbajnokságon Teodor Kabakcsijev és Michael Walkner előtt. Ezzel átvette a vezetést az összetettben, míg Csizmazia Barnabás a juniorok között ismét pontot szerzett.

Az előző héten rendezték a hardenduro-világbajnokság harmadik fordulóját a szerbiai Zlatiborban. Az már a forduló előtt biztossá vált, hogy 2022 óta először nem Manuel Lettenbichler fogja megnyerni a sorozat adott versenyét, ugyanis a német pilóta edzésen térdsérülést szenvedett. Ezzel eldőlt, hogy megszakad a tíz forduló óta tartó győzelmi sorozata.

Az időmérőn a junior testvérpár, Mitchell és Ashton Brightmore tarolt, hiszen ők ketten végeztek az élen. Az idősebbik fivér 2,2 másodperccel verte meg öccsét, míg Teodor Kabakcsijev hátránya már utóbbihoz képest is több mint 10 másodperc volt. Wade Young a hatodik pozíciót szerezte meg a kvalifikáción.

A verseny három napból állt, amelyeken a résztvevők 100-100 kilométert tettek meg. Az első napon a dél-afrikai motoros hamar levadászta az előle rajtolókat, és simán nyerni tudott. A második pozícióban az osztrák Michael Walkner futott be, míg a harmadik Kabakcsijev lett. Mitchell Brightmore a hatodik, míg Ashton a tizennegyedik pozícióig esett vissza.

Nagyon megrostálta a mezőnyt a szép magyar eredményeket hozó Erzbergrodeo

Másnap az előző napot mindössze a tizenhatodik pozícióban befejező Graham Jarvis nyújtotta a legjobb teljesítményt, és a hajrában mindössze 20 másodperccel legyőzte Youngot. A GasGas motorosa azonban így is örülhetett, hiszen közel 10 percre növelte előnyét az összetettben Kabakcsijev előtt, aki átvette az összetettbeli második helyet a negyedikként befutó Walkner elől.

A zárónapot aztán a bolgár pilóta úgy nyerte meg, hogy rengeteget ledolgozott a lemaradásából, de Young bő 2 és fél percet meg tudott őrizni az előnyéből, míg Walkner a napot és az összetettet is harmadikként zárta. Ezzel az összetettben is átvette a vezetést, hiszen 49 pontja 2-vel több, mint amennyi a most negyedik Mario Románnak van, aki szintén 2 egységgel előzi meg Lettenbichlert. A juniorok között Mitchell Brightmore diadalmaskodott, aki ezzel növelte előnyét.

Csizmazia Barnabás ezúttal is ott volt a mezőnyben. A magyar versenyző az első napot a huszonharmadik, a másodikat a negyvenkettedik, míg a harmadikat a huszonnegyedik pozícióban zárta. Ezzel összesítésben harmincegyedik lett, míg a juniorok között tizedikként végzett. Utóbbi kategória tabelláján jelenleg a hetedik pozíciót foglalja el 26 ponttal.