back to top
2024. október 18. 04:40
KezdőlapMotoGPStoner szerint mindenki Marc Márquezt hibáztatta, pedig Rossi indította el a konfliktusukat

Stoner szerint mindenki Marc Márquezt hibáztatta, pedig Rossi indította el a konfliktusukat

Casey Stoner elárulta, hogy az ő személyisége kevésbé illett a MotoGP-vel járó médiafelhajtáshoz, mint Valentino Rossié. Stoner emellett Dani Pedrosáról, valamint a Rossi és Marc Márquez közt kialakult konfliktusról is szót ejtett.

Két MotoGP-bajnoki címmel a zsebében, de mégis idő előtt vonult vissza a versenyzéstől Casey Stoner. Azóta már tudjuk, hogy a pályafutása utolsó éveit egy alattomos betegség nehezítette meg, amelyet sajnos még most sem sikerült teljesen maga mögött hagynia. Viszont Stoner nemrég elárulta, hogy nemcsak az egészségügyi problémája, hanem a média hozzá való viszonyulása is akadályozta. Meglátása szerint ebben Valentino Rossinak is szerepe volt.

Stoner továbbra is keresi a megoldást, de jelenleg nincs esélye a teljes gyógyulásra

„Az egy nehéz időszak volt, a média nagyon kemény volt velem, rengeteg gyűlölet volt a levegőben – fedte fel Stoner. – Tisztában voltam vele, hogy nem rendelkezek egy ahhoz hasonló extrovertált [nyitott] karakterrel, amilyet akkor mindenki keresett. Ez pedig hozott nekem némi rossz sajtót, de én nem akartam Valentino nyomdokaiba lépni.”

„Az ő személyisége ilyen [nyitott] volt, és ezzel nagyszerűen illeszkedett ehhez a sporthoz – jegyezte meg. – Talán el kellett volna játszanom, hogy buta vagyok, viszont én nem voltam ilyen. Nem kerestem a figyelmet, csak versenyezni akartam. És pontosan ezért jutottam el oda, ahol most vagyok.”

Rossi és Stoner között nem volt mindig felhőtlen a viszony, és utóbbi szerint a média sem volt pártatlan ebben a kérdésben. „Valentino mindent kordában tartott, ha a sajtóról volt szó – mondta az ausztrál expilóta. – Ő annyira fontos volt az összes orgánumnak, hogy ha valami sz*rságot írtak róla, akkor feketelistára tette őket, ezt pedig nem engedhették meg maguknak. Így amikor rosszat kellett írniuk valakiről, akkor engem tettek meg a főgonosznak. De mellettem ott volt [Dani] Pedrosa és [Jorge] Lorenzo is, akiknél szintén megmutatkozott, hogy Valentino képes beférkőzni más versenyzők fejébe, de mi azért ismertük a trükkjeit.”

Rossi lenne a felelős Stoner mentális megsemmisüléséért és korai visszavonulásáért?

Viszont az elmondása szerint Pedrosával más volt a helyzet, őt Stoner „a rivalizálásuk ellenére” mindig tisztelte. „Nem volt más, csak az iránta érzett tiszteletem, és az ő oldaláról is ugyanez volt az irányomba” – tette hozzá.

Rossi több felejthetetlen ütközetet is megvívott a karrierje során, de az egyik legemlékezetesebb csatája talán az volt, amely „csattanással” zárult. Természetesen arról az esetről van szó, amikor a Doktor 2015-ben Sepangban összeakadt Marc Márquezzel. Stoner úgy látja, hogy az ütközésért mindenki Márquezre húzta rá a vizes lepedőt, pedig nem is ő kezdeményezte a konfliktust. „Persze Marc bizonyos mértékig megérdemelte a kritikát – tekintett vissza. – De mindenki őt hibáztatta az egészért, és elfelejtették, hogy Valentino volt az, aki az egészet elkezdte. Először barátok voltak, aztán Valentino elindított egy szópárbajt.”

Livio Suppo szerint Marc Márquez és Rossi 2015-ös balhéja „sebet ejtett a sportág történelmén”