back to top
2024. szeptember 17. 06:01
KezdőlapMotoGPDi Giannantonio tavaly vérrel is aláírta volna, hogy gyári motort kap, bár...

Di Giannantonio tavaly vérrel is aláírta volna, hogy gyári motort kap, bár szerinte az még nem biztos

Nagyon úgy tűnik, hogy jövőre Fabio Di Giannantonio fogja megkapni a VR46 egyetlen gyári Ducatiját. Az olasz motoros pedig nagyon boldog emiatt, amilyen Franco Morbidelli is lenne, ha valóban Valentino Rossi csapatához igazolna.

A Ducati pénteken jelentette be, hogy a Pramac távozása után a VR46 kap majd gyári támogatást. Valentino Rossi csapata azonban már csak egy aktuális specifikációjú motorral lesz ellátva, mivel a bolognai gyártónál szeretnék csökkenteni a költségeiket. Ráadásul Davide Tardozzi, a Ducati gyári istállójának csapatmenedzsere azt is elárulta a sajtónak, hogy a 2025-ös gépet Fabio Di Giannantonio, míg a 2024-est Franco Morbidelli vezetheti majd.

Kikotyogták Rossi csapatának jövő évi versenyzőit, egyikük gyári motort kap a Ducatitól

Morbidelli idén még a Pramac pilótája, szóval Tardozzi lényegében idő előtt felfedett egy átigazolást. Ennek valószínűleg a VR46-nál nem örültek, de azért a csapatmenedzserük, Pablo Nieto így sem tagadta le ezt, bár meg sem erősítette. „Dolgozunk rajta, és már nagyon közel vagyunk ahhoz, hogy mindent lezárjunk. Amint csak lehetséges, be fogjuk jelenteni a pilótafelállásunkat. Annyi biztos, hogy most abba az irányba tartunk, amelybe szerettünk volna menni. Mindenesetre nagyon érdekelnek minket ezek a versenyzők – mondta Nieto, majd áttért a státuszuk megváltozására. – Nagyon boldogok vagyunk, hiszen ezért dolgoztunk. Megtettünk egy olyan lépést, amely nagyon fontos volt nekünk. Nagyon különleges lesz számunkra, hogy a Ducati gyári támogatott csapatává válunk.”

Di Giannantonio hatalmas utat járt be az elmúlt egy évben. Amikor tavaly Marc Márquez érkezése miatt elveszítette a helyét a Gresininél, úgy tűnt, hogy távoznia kell a MotoGP-ből. Végül azonban a VR46-tól kapott egy esélyt, amellyel eddig élt is, hiszen a tabellán a hetedik helyet foglalja el, amíg csapattársa, Marco Bezzecchi, csak tizenkettedik az összetettben. Jövőre pedig – minden bizonnyal – már egy legújabb verziójú Ducatin ülve mutathatja meg a tudását.

Di Giannantonio nem Marc Márqueznek akar bizonyítani, inkább a bajnoki cím motiválja

„Nos, mindig is azt mondtam, hogy az a jövő évre vonatkozó tervem, hogy kapjak egy jobb csomagot, feljebb lépjek, és megpróbáljak a legjobbakkal harcolni – emlékeztetett Di Giannantonio. – Szóval a cél biztosan ez, de eddig még semmilyen bejelentést sem láttam. Részemről már megszületett a döntés, de mint azt tudjátok, az utolsó pillanatokban is bármi változhat. A csapatom azon dolgozik, hogy mindent véglegesítsenek… Részemről megvan a döntés, de azt hiszem, [a bejelentéssel] várunk még néhány napot, mivel egyes részletek még nem tisztázottak. Szóval dolgozunk a jövőmön, de jelenleg még semmi sincs kész.”

„Annyi biztos, hogy tavaly akár vérrel is aláírtam volna ezt, ebben száz százalékig biztos vagyok – tette hozzá. –  De néha hihetetlen az élet. Mindig te magad vagy az egyetlen, aki változtathat a saját jövőjén, és nekünk ez sikerült. Őszintén szólva nagyon büszke vagyok arra az útra, amelyet bejártam, és az is nagyon megtisztelő, hogy több gyártó érdeklődött irántam. Ez ugyanis azt jelenti, hogy jó munkát végzek, fejlődök, és egyre gyorsabb leszek. Ez pedig csodálatos dolog.”

Morbidellit is megkérdezték a beharangozott váltásáról. „Nem sokat mondhatok erről, mivel még semmi sem hivatalos” – nyilatkozta az olasz pilóta, aki a VR46 Akadémia legelső tagja volt, így logikus állomáshely lenne neki Rossi csapata. „Ez egy szép történet lenne… biztosan nagyon boldog lennék [ha a VR46-hoz kerülnék]” – jegyezte meg.

Érzelemdús levélben köszönte meg Rossi segítségét az egyik tanítványa