2023. március 20. 09:40
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
MotoGP - 🇲🇾 Maláj Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Valenciai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 2.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 1.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 3.verseny
SuperSport - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
KezdőlapMoto2Guevara a Moto2-ben debütál 2023-ban!

Guevara a Moto2-ben debütál 2023-ban!

A GASGAS Aspar Team versenyzője, Izan Guevara 2023-ban a Moto2-ben fog debütálni, így teljes lesz a létra az Aspar Team Juniorból a legmagasabb kategóriába, amelyben a csapat a világbajnokságon indul.

Guevara a Moto2-be harmadik szezonjában érkezik, és eddigi mérlege hat győzelem és összesen tizenegy dobogós helyezés, amelyből tízet az eddigi tizenhét 2022-es versenyen szerzett.

Az út a Moto2-ig

A spanyol 2020-ban érkezett az Aspar csapathoz, mint a European Talent Cup bajnoka. Első szezonjában a Junior világbajnokságon tizenegy futamon öt győzelemmel és nyolc dobogós helyezéssel szerezte meg a bajnoki címet. 2021-ben eljött az ideje, hogy a GASGAS Aspar csapat segítségével a Moto3-as világbajnokságba ugorjon. Már az első katari futamon megvillantotta kvalitását a fiatal spanyol versenyző. Guevara a hetedik helyen végzett a számára ismeretlen pályán. Apránként jöttek az eredmények, és miután Nagy-Britanniában és Aragónban negyedik lett, a Circuit of the Americas pályán -még egy számára ismeretlen aszfaltcsíkon- megszerezte első Moto3-as győzelmét.

A spanyol 2022 elején elmondta, hogy a célja a bajnoki cím lesz. Bár futamról futamra gondolkodik, és olyan következetességet keres, amely lehetővé teszi számára, hogy eséllyel érjen a szezon végére. A Jerezben, Barcelonában, Németországban, Aragónban és Japánban aratott győzelmek, valamint további öt dobogós helyezése révén 49 pontos előnnyel érkezik a szezon utolsó szakaszába. 2023-ban Jake Dixon csapattársaként szerepel a középső géposztályban.

Jorge „Aspar” Martínez: „Évek óta dolgozunk fiatal, alulról jövő motorosokkal, hogy továbbra is motoros bajnokokat formáljunk, és miután három évig dolgoztunk Izan Guevarával, még mindig lenyűgöz minket a gyorsasága és az a szemlélet, ahogyan motorozik. Miután bajnok volt velünk a Moto3 Junior világbajnokságon, idén a Moto3-as bajnoki címért küzd, mindössze második szezonjában a kategóriában. Alkalmazkodása és fejlődése megállíthatatlan, és hiszünk benne, hogy a Moto2-ben is nagyon jól teljesíthet.”

Izan Guevara: „Nagyon boldog vagyok, hogy bejelenthetem, hogy 2023-ban a Moto2-ben fogok versenyezni. Úgy gondolom, hogy ez a tökéletes alkalom az fellépésre, és hogy ezt a GASGAS Aspar csapattal tehetem meg, az is nagyszerű. A junior világbajnokság óta együtt nőttünk fel, most pedig a Moto3-as bajnoki címért küzdünk. Otthon érzem magam a GASGAS Aspar Teamben, és tudom, hogy együtt a jövőben is nagyszerű eredményeket érhetünk el.”

Az Aspar csapata is teljessé vált a Moto2-es és Moto3-as kategóriában is. A Moto2-ben Jake Dixon és Izan Guevara, míg a Moto3-ban Ryusei Yamanaka és David Alonso szerepelnek az alakulatnál.

Yamanaka, Alonso Dixon, Guevara
Ryusei Yamanaka, David Alonso, Jake Dixon és Izan Guevara Fotó: Aspar Team