hétfő, június 27, 2022
Moto GP - 🇵🇹 Portugál Nagydíj
Moto GP - 🇪🇸 Spanyol Nagydíj
Moto GP - 🇮🇹 Olasz Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Katalán Nagydíj
Moto GP - 🇫🇷 Francia Nagydíj
MotoGP - 🇩🇪 Német Nagydíj
MotoGP - 🇳🇱 TT Assen
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park
🇬🇧 Brit Superbike – DONINGTON PARK
Superbike - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Superbike - 🇮🇹 Misano 2.verseny
Superbike - 🇬🇧 Donington 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 2.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 1.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 2.verseny
Endurance VB - 🇧🇪 Spa 24h
Supersport - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Supersport - 🇮🇹 Misano 2.verseny
🇬🇧 BSB - Knockhill sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 2. verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 3. verseny
Supersport - 🇬🇧 Donington 1.verseny
KezdőlapMotoGPBagnaia: Meggyőződésünk volt, hogy a világbajnoki címért harcolunk majd

Bagnaia: Meggyőződésünk volt, hogy a világbajnoki címért harcolunk majd

Francesco Bagnaia eddigi szereplése aggodalomra ad okot az idei szezonban. Vajon felülkerekedik a nehézségeken az olasz?

- Hirdetés -

A 2021-es szezonban 4 futamgyőzelmet szerzett, így második helyen végzett a pontversenyben a világbajnok, Fabio Quartararo mögött. A 2022-es idény első versenyét nem tudta befejezni, Mandalikában pedig a 15. helyen zárt. Érhető, hogy Bagnaia, a csapat és a rajongók is aggódnak.

Ebben a helyzetben mindent alaposan meg kell vizsgálnunk, és meg kell próbálnunk a dolgok jó oldalát nézni” – kezdi Bagnaia, szavait a Speedweek.com idézi.

Ez azonban nem egyszerű, nyilván. Ebben a tekintetben látszik, hogy emberből vagyok, mert egész hétvégén csak ezen jár az agyam. Ismerem magam, és tudom, hogy a következő futam előtt már szerdától azon fogok gondolkodni, hogy hogyan tudok gyorsabb lenni, annak érdekében, hogy előrébb végezzek. Szerencsére otthon olyan emberek vesznek körül, akik tudnak nekem ebben segíteni: az edzőm és a barátnőm.

Az előző szezonban jól kezdtem, de ezt nem tudtam konkretizálni. A helyzet teljesen más volt, mivel egy nagyon kemény 2020-as szezon volt mögöttem. Ebben az évben teljesen más céljaink vannak. Tavaly másodikként zártunk és azzal a meggyőződéssel vágtunk neki az idei szezonnak, hogy a világbajnoki címért fogunk harcolni, az előző idény alapján. Sajnos ezek az eredmények teljesen mást mutatnak. Ez egy teljesen más évkezdés tavalyhoz képest.

Az egyetlen pozitív dolog a mandalikai hétvégében az volt, hogy jól éreztem magam. A vasárnap reggeli warm-up-on nagyon gyorsak voltunk. Készek voltunk harcolni. Nyilván az eredmények nem ezt mutatják. Erről többet nem szeretnék mondani, mert különben az otthon a kanapén ülő emberek már el is árasztanának a negatív kommentjeikkel, ami nem szép dolog.

Fabio legutóbb kilencedik volt, most második. Ezzel szemben nekem csak ez a 15. helyem van eddig, ami nem valami megnyugtató. Pozitív az, hogy az előző hétvégén nagyon sokat dolgoztunk azon, hogy úgy érezzem magam a motoron, mint tavaly. Konkrétabban sajnos nem tudunk fogalmazni, üres szavaknak tűnhetnek, amiket mondunk, de tényleg ez volt az egyetlen pozitív élmény.