2022. december 02. 11:41
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
MotoGP - 🇲🇾 Maláj Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Valenciai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 2.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 1.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 3.verseny
SuperSport - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
KezdőlapMotoGPMarc Marquez újra motoron

Marc Marquez újra motoron

- Hirdetés -

Hatalmas bukása után nem sokáig bírta megállni Marc Maquez, hogy ne újra motoron készüljön a visszatérésre. Nemrég egy olyan fotó jelent meg a közösségi oldalán, hogy egy 600-as tesztmotorral újra rótta a köröket.

Forrás: Marc Marquez Instagram

Hivatalos bejelentés egyelőre nem érkezett egyelőre az állapotáról, de alighanem a kettőslátás elmúlt, különben nem állt volna neki egyből ilyen edzésnek Spanyolországban. Az Instagramján megosztott képek szerint a hétvégén labdával is edzett, illetve tévében nézte a termasi futamot. Ezek mind azt vetítik előre, hogy már nincs pihenésre ítélve. A mostani versenyhétvégéig szűk három hét telne el a baleset óta, viszont alighanem nem várnak az utolsó pillanatig a döntéssel. Ha visszaemlékszünk, Indonéziában sem egyből jelentkeztek a gondok, csak másnap. Ráadásul a rásérülés kockázatát (már ha egyáltalán lehet) is vélhetően nem akarják már tovább fokozni – ha nem is Marquez személyesen, akkor az orvosi stáb.

Verseny szünet nélkül

E hétvégén a nyolcszoros világbajnok egyik legkedvesebb és legsikeresebb pályájára érkezik a mezőny Argentínából. A texasi Austin mellett húzódó Circuit of the America ugyanis eddig egy kivételével mindig Marquez-győzelmet hozott.  A legemlékezetesebb köztük, amikor pályafutása második királykategóriás futamán az első győzelmét. Az egyetlen kivételes futamon is vezető helyről bukott 2019-ben. Így akkor Rins első győzelmét ünnepelhette a királykategóriában, de ez egy másik történet. Motivációban tehát nemhogy nincs hiány, de talán még a szokásosnál is több lehet a pályaelőzmények miatt. Ráadásul még a bajnokság állása is eddig sokkal kevésbé büntette eddig a kieséseket. Marquez bár pozícióban hátul van, de a két kihagyott futammal is mindössze 34 pont a lemaradása a listavezető Aleix Espargaro mögött. Egy 2020-at idézően őrülten kiszámíthatatlan szezonban ez messze nem számít ledolgozhatatlannak.

- Hirdetés -

Két dolog biztos tehát: az egyik, hogy Marquezen nem múlik, ő mindent megtesz a visszatérés érdekében. Ha pedig mégsem fog tudni versenyezni, akkor Stefan Bradl készen áll a beugrásra, ahogy Termasban az előző hétvégén is ő helyettesítette.