szerda, június 29, 2022
Moto GP - 🇵🇹 Portugál Nagydíj
Moto GP - 🇪🇸 Spanyol Nagydíj
Moto GP - 🇮🇹 Olasz Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Katalán Nagydíj
Moto GP - 🇫🇷 Francia Nagydíj
MotoGP - 🇩🇪 Német Nagydíj
MotoGP - 🇳🇱 TT Assen
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park
🇬🇧 Brit Superbike – DONINGTON PARK
Superbike - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Superbike - 🇮🇹 Misano 2.verseny
Superbike - 🇬🇧 Donington 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 2.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 1.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 2.verseny
Endurance VB - 🇧🇪 Spa 24h
Supersport - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Supersport - 🇮🇹 Misano 2.verseny
🇬🇧 BSB - Knockhill sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 2. verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 3. verseny
Supersport - 🇬🇧 Donington 1.verseny
KezdőlapMotoGPMarc Marquez újra motoron

Marc Marquez újra motoron

Hatalmas bukása után nem sokáig bírta megállni Marc Maquez, hogy ne újra motoron készüljön a visszatérésre. Nemrég egy olyan fotó jelent meg a közösségi oldalán, hogy egy 600-as tesztmotorral újra rótta a köröket.

Forrás: Marc Marquez Instagram
- Hirdetés -

Hivatalos bejelentés egyelőre nem érkezett egyelőre az állapotáról, de alighanem a kettőslátás elmúlt, különben nem állt volna neki egyből ilyen edzésnek Spanyolországban. Az Instagramján megosztott képek szerint a hétvégén labdával is edzett, illetve tévében nézte a termasi futamot. Ezek mind azt vetítik előre, hogy már nincs pihenésre ítélve. A mostani versenyhétvégéig szűk három hét telne el a baleset óta, viszont alighanem nem várnak az utolsó pillanatig a döntéssel. Ha visszaemlékszünk, Indonéziában sem egyből jelentkeztek a gondok, csak másnap. Ráadásul a rásérülés kockázatát (már ha egyáltalán lehet) is vélhetően nem akarják már tovább fokozni – ha nem is Marquez személyesen, akkor az orvosi stáb.

Verseny szünet nélkül

E hétvégén a nyolcszoros világbajnok egyik legkedvesebb és legsikeresebb pályájára érkezik a mezőny Argentínából. A texasi Austin mellett húzódó Circuit of the America ugyanis eddig egy kivételével mindig Marquez-győzelmet hozott.  A legemlékezetesebb köztük, amikor pályafutása második királykategóriás futamán az első győzelmét. Az egyetlen kivételes futamon is vezető helyről bukott 2019-ben. Így akkor Rins első győzelmét ünnepelhette a királykategóriában, de ez egy másik történet. Motivációban tehát nemhogy nincs hiány, de talán még a szokásosnál is több lehet a pályaelőzmények miatt. Ráadásul még a bajnokság állása is eddig sokkal kevésbé büntette eddig a kieséseket. Marquez bár pozícióban hátul van, de a két kihagyott futammal is mindössze 34 pont a lemaradása a listavezető Aleix Espargaro mögött. Egy 2020-at idézően őrülten kiszámíthatatlan szezonban ez messze nem számít ledolgozhatatlannak.

Két dolog biztos tehát: az egyik, hogy Marquezen nem múlik, ő mindent megtesz a visszatérés érdekében. Ha pedig mégsem fog tudni versenyezni, akkor Stefan Bradl készen áll a beugrásra, ahogy Termasban az előző hétvégén is ő helyettesítette.