csütörtök, július 7, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park
🇬🇧 Brit Superbike – DONINGTON PARK
Superbike - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Superbike - 🇮🇹 Misano 2.verseny
Superbike - 🇬🇧 Donington 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 2.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 1.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 2.verseny
Endurance VB - 🇧🇪 Spa 24h
Supersport - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Supersport - 🇮🇹 Misano 2.verseny
🇬🇧 BSB - Knockhill sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 2. verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 3. verseny
Supersport - 🇬🇧 Donington 1.verseny
KezdőlapMotoGPQuartararo felveszi a kesztyűt

Quartararo felveszi a kesztyűt

A címvédő, Fabio Quartararo nem aggódik amiatt, hogy jelenleg csak az 5. helyet foglalja el a világbajnoki tabellán.

- Hirdetés -

A termasi futamot igyekszik elfelejteni a gyári Yamaha csapat, ugyanis a francia pilóta csak a 8. helyen zár, míg Morbidelli gumiproblémák miatt hamar visszakényszerült a bokszba. Quartararo jelenleg 10 ponttal van lemaradva az összetett pontversenyt vezető, Aleix Espargaro mögött, de úgy véli, a texasi pálya ugyanolyan fordulópontot jelenthet számára az idényben, mint tavaly. Azonban a pálya koronázatlan királya, Marc Márquez már dörzsöli a tenyerét, és alig várja, hogy visszatérése nyomán megszorongassa a riválisokat.

Quartararo szavait a Speedweek.com idézi:

„Austin tavaly is egy fordulópont volt számomra a világbajnoki cím megszerzésében. Az akkori második helyem felért egy győzelemmel, és meccslabdát jelentett a misanói futamra, hogy ott bebiztosíthassam a világbajnoki címet. Tavaly azonban teljesen más beállításokkal érkeztünk a futamra. A helyzet és a kiindulópont is eltérő volt. 2021-ben minden nagydíjat meg akartam nyerni, aminek következtében elfáradtam, és nem is tudtam élvezni igazán a győzelem ízét. Most, hogy kicsit le vagyok maradva, így többet kockáztathatok, és fogok is. A legjobbat akarom kihozni magamból. A pályát szerencsére újraaszfaltozták, szóval nem kell aggódnunk a tavalyi huplik miatt, amik elviselhetetlenek voltak. Kíváncsi vagyok, mire jutunk vasárnap.”

Lin Jarvis is megszólalt a téma kapcsán:

„Próbálunk megoldást találni a végsebességet érintő problémára, és arra törekszünk, hogy megvédjük a címet. Úgy emlékszem, Mir 2020-ban egy győzelemmel a zsebében is képes volt világbajnokságot nyerni.”

A Yamahának miért ne sikerülhetne?