2024. április 18. 23:36
KezdőlapMotoGPRossi növendékei először nulláztak idén

Rossi növendékei először nulláztak idén

Valentino Rossi biztosan elejtett pár keresetlen mondatot a hétvégén, mivel sem a Moto2-ben, sem a GP-ben nem szerepeltek jól a versenyzői.

Az első hétvége telt el úgy Austinban idén, hogy a Mooney VR46 csapat teljes különítménye pont nélkül zárt. Luca Marini ugyan beverekedte magát a Q2-be, de a futamon egy kanyarlevágási hibát követően nem volt elég tempója felzárkózni az előtte haladó versenyzőkhöz. Marco Bezzecchi meglehetősen korán elesett, ugyan tudta folytatni a versenyt, de végül technikai okok miatt vissza kellett térni a bokszba.

A Moto2-ben sem volt sikere a csapatnak, hiszen Celestino Vietti remekül ment, de sajnos elvesztette a motor elejében a tapadást, így kicsúszott. Míg csapattársa, Niccoló Antonelli már péntektől egészségügyi problémákkal küzdött, így a futam feladására kényszerült.

Hogy hogyan is értékelte teljesítményét Rossi féltestvére, a Speedweek.com idézi:

„Fárasztó hétvége volt. A kigyorsításoknál voltak problémáim, illetve az egyenesekben is, amit a többi ducatis pilótánál nem vettem észre. Ki kell derítenünk, hogy miért volt ez, mivel ennek következtében jelentkezett a többi probléma is. Az első kanyarban le kellett vágnom a sikánt, mivel rengetegen voltunk egy kupacban. Visszavettem a tempóból, hogy elkerüljem a büntetést, de addigra akkora hátrányt szedtem össze, hogy nem tudtam felzárkózni az előttem lévő versenyzőkhöz. Kár, hogy így történt, de alig várom az európai futamokat.”

Marini végül a 17. helyen hozta be a motort.

Celestino Vietti is megszólalt bukása kapcsán:

„Jól éreztem magam a motoron, és úgy gondoltam, uralom a helyzetet. Talán túlságosan is húztam a gázt, ez okozhatta, hogy elment a motor eleje és kicsúsztam. Nem tudtam megakadályozni, és a versenybe sem tudtam visszaállni. Hibát követtem el, amit nagyon sajnálok.”