szombat, május 21, 2022
Moto GP - 🇵🇹 Portugál Nagydíj
Moto GP - 🇪🇸 Spanyol Nagydíj
Moto GP - 🇮🇹 Olasz Nagydíj
Moto GP - 🇫🇷 Francia Nagydíj
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park
🇬🇧 Brit Superbike – DONINGTON PARK
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 2.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 1.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 2.verseny
KezdőlapMotoGPVan érdeklődő a Suzuki megüresedő helyére

Van érdeklődő a Suzuki megüresedő helyére

A Suzuki a dolgok jelenlegi állása szerint 2022 végén elhagyja a MotoGP-t. A Leopard Racing szívesen jönne a helyükre.

- Hirdetés -

Néhány napja robbant a bomba, miszerint a Suzuki kiszáll a MotoGP-ből. Ezzel a japánok kihúzhatják a talajt versenyzőik, Joan Mir és Álex Rins lába alól is, igaz, előbbit állítólag megkörnyékezte már a gyári Honda is. A Dorna megfogalmazása szerint a Suzuki egyoldalúan nem bonthatja fel a bajnoksággal fennálló, 2026-ig tartó szerződését. Abban az esetben viszont, ha a Suzuki végül mégis távozik, bőven van érdeklődő a helyükre. Legyen szó akár hivatalos gyártókról, akár független istállókról.

Az egyik ilyen a többszörös Moto3-as világbajnok, a Leopard Racing. 2015-ben náluk ünnepelt világbajnoki címet Danny Kent, két évvel később pont a már említett Mir is, legutóbb pedig 2019-ben, Lorenzo Dalla Porta révén értek fel a csúcsra. Ha és amennyiben tényleg üres helyek keletkeznének a Suzuki távozásával, az istálló szívesen jönne. Ahogy szívesen jött volna már az elmúlt években is. Másrészt viszont ők is tudják, ez az opció egyelőre tényleg csak feltételes.

Meglátjuk, hogy fejlődik a szituáció, hiszen egy szerződés is szerepet játszik ebben a döntésben. Nem gondolnám, hogy (a Suzuki) csak így távozhat, hiszen megállapodásuk van 2026-ig” – fogalmazott a Leopard Racing csapatfőnöke, Christian Lundberg a Motorsport.com kérdésére válaszolva. “Ha viszont Isten úgy akarja, hogy hely vagy helyek szabadulnak fel, azt pedig a Dorna nekünk adja, nagyon szívesen állunk elébe és fogadjuk el a lehetőséget.

Ebből az indulási szándékból a Leopard sosem csinált titkot. “Tudja ezt az egész paddock. Szívesen megtennénk ezt a lépést, de addig még sok munka vár ránk.

2015-ös első szezonja óta a Leopard Racing eddig kizárólag a Moto3-ban szerepelt.

Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)