2022. december 10. 05:40
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
MotoGP - 🇲🇾 Maláj Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Valenciai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 2.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 1.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 3.verseny
SuperSport - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
KezdőlapMotoGPAzt már tudjuk, melyik gyártó NEM jön a Suzuki helyére

Azt már tudjuk, melyik gyártó NEM jön a Suzuki helyére

- Hirdetés -

A Suzuki tervezett kivonulásával az a kérdés is felmerült, hogy akkor vajon melyik gyártó lesz az utód. A Kawasaki biztosan nem.

Az elmúlt lassan egy hónap legnagyobb beszédtémája az volt a MotoGP-paddockban és a bajnoksággal foglalkozó sajtóban (így nyilván nálunk is), hogy a Suzuki 2022 végeztével kivonul a MotoGP-ből. Több név is felröppent azzal kapcsolatban, hogy kik kaphatják meg a japánok által üresen hagyott helyeket, a Leopard például szívesen beszállna a királykategóriába évek alacsonyabb kategóriás szerepvállalása után. Járható út lehet természetesen az is, hogy a Suzuki által üresen hagyott helyet valamelyik most meglévő gyártó jövőbeli szatelitcsapatával töltik fel.

A crash.net információi szerint egy csapat biztosan nem jön. Ez pedig a Kawasaki. A Superbike-világbajnokságban a gyártó az utóbbi években igazi erődemonstrációt tartott. 1988 óta szerzett nyolc világbajnoki címükből hat akkorra datálódik, amikor Jonathan Rea ülhetett a bajnokság trónján. A Kawasaki a MotoGP-ből még 2009-ben szállt ki, az akkori kommunikáció szerint anyagi okok miatt. Nem most fognak visszatérni.

- Hirdetés -

Minden egyes gyártónak megvan a maga stratégiája, így nem lenne korrekt, ha azokat véleményezném” – fogalmazott a Kawasaki csapatmenedzsere, Guim Roda a Suzuki kivonulása kapcsán. “Az biztos, hogy a világ és az üzleti élet is változik. Ezekhez pedig a cégeknek alkalmazkodnia kell. A Suzuki kivonulásának is biztosan megvannak az okai, ezeket viszont, még egyszer mondom, nekem nem tisztem véleményezni.

A Kawasaki szerepvállalása kapcsán Roda így beszélt: “A KMC Japan szempontjából a fókusz néhány éve a Superbike-világbajnokság lett. Az akkori indokok pedig továbbra is fennállnak. A befektetett munka a médiajelenléten keresztül jelenleg itt nagyon jól megtérül. Ezzel meg tudjuk mutatni azt, ahogy a Kawasaki dolgozik. Itt tudunk a leghatékonyabban hozzájárulni ahhoz, hogy a Ninján kívül más modelleket is eladhassunk. Technikailag a Superbike tömeggyártású motorokat használ, ennek több értelme van, mint a MotoGP-ben újakat építeni.

SourceCrash.net
Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)