2024. március 28. 23:38
KezdőlapMotoGPMorbidelli optimistán érkezik Assenbe

Morbidelli optimistán érkezik Assenbe

Franco Morbidelli a 13. helyen zárta a MotoGP futamot a Sachsenringen. Az olasz három világbajnoki pont mellett néhány fontos tapasztalattal érkezik majd Assenbe.

Franco Morbidelli a 20. rajtkockából vágott neki a 30 körös versenynek. A Yamaha versenyzője a versenytáv során előre tudott menni, és végül a 13. helyen végzett, fél perccel lemaradva csapattársa, Fabio Quartararo mögött.

Morbidelli ezután a nagydíj tapasztalatairól beszélt. „A 20. helyről indulni nehéz feladat volt. Mégis sikerült harcban lennünk az első 10 helyért. Ez jó dolog volt” – mondta Morbidelli. „A versenyen nagyon nehéz volt másik motor mögött menni a hőmérséklet miatt. Amikor elértem a 10. hely körüli csoportot, az első gumim elkezdett veszíteni a tapadásból. Biztosan a hőmérséklet miatt. Ezután nagyon nehéz volt tartani a tempót és támadni.”

„Keményen kell dolgoznunk, hogy friss gumikon jobbak legyünk a kvalifikáción. Meg kell találnunk az oda vezető utat, de a csapat már dolgozik rajta” – mondta optimistán Morbidelli. „Már a bemelegítésen is tapasztaltunk némi javulást, sajnos ezt nem tudtuk kipróbálni az új lágy gumikkal. Ez a feladatunk Assenre.”

Morbidelli már nagyon várja a következő versenyhétvégét, hiszen a Yamaha versenyzője további előrelépést és felzárkózást szeretne elérni. „Már régóta nem versenyeztem Assenben. Sajnos néhány hétvégét ki kellett hagynom ott. Legutóbb 2019-ben motoroztam a TT Circuit-en, akkor az ötödik helyen végeztem. Jó emlékeim vannak a helyszínről, a Moto2-ben nyertem ott. Haladunk előre, nagyon izgatott vagyok.”