csütörtök, július 7, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park
🇬🇧 Brit Superbike – DONINGTON PARK
Superbike - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Superbike - 🇮🇹 Misano 2.verseny
Superbike - 🇬🇧 Donington 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 2.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 1.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 2.verseny
Endurance VB - 🇧🇪 Spa 24h
Supersport - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Supersport - 🇮🇹 Misano 2.verseny
🇬🇧 BSB - Knockhill sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 2. verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 3. verseny
Supersport - 🇬🇧 Donington 1.verseny
KezdőlapMotoGPMorbidelli optimistán érkezik Assenbe

Morbidelli optimistán érkezik Assenbe

Franco Morbidelli a 13. helyen zárta a MotoGP futamot a Sachsenringen. Az olasz három világbajnoki pont mellett néhány fontos tapasztalattal érkezik majd Assenbe.

- Hirdetés -

Franco Morbidelli a 20. rajtkockából vágott neki a 30 körös versenynek. A Yamaha versenyzője a versenytáv során előre tudott menni, és végül a 13. helyen végzett, fél perccel lemaradva csapattársa, Fabio Quartararo mögött.

Morbidelli ezután a nagydíj tapasztalatairól beszélt. “A 20. helyről indulni nehéz feladat volt. Mégis sikerült harcban lennünk az első 10 helyért. Ez jó dolog volt” – mondta Morbidelli. “A versenyen nagyon nehéz volt másik motor mögött menni a hőmérséklet miatt. Amikor elértem a 10. hely körüli csoportot, az első gumim elkezdett veszíteni a tapadásból. Biztosan a hőmérséklet miatt. Ezután nagyon nehéz volt tartani a tempót és támadni.”

“Keményen kell dolgoznunk, hogy friss gumikon jobbak legyünk a kvalifikáción. Meg kell találnunk az oda vezető utat, de a csapat már dolgozik rajta” – mondta optimistán Morbidelli. “Már a bemelegítésen is tapasztaltunk némi javulást, sajnos ezt nem tudtuk kipróbálni az új lágy gumikkal. Ez a feladatunk Assenre.”

Morbidelli már nagyon várja a következő versenyhétvégét, hiszen a Yamaha versenyzője további előrelépést és felzárkózást szeretne elérni. “Már régóta nem versenyeztem Assenben. Sajnos néhány hétvégét ki kellett hagynom ott. Legutóbb 2019-ben motoroztam a TT Circuit-en, akkor az ötödik helyen végeztem. Jó emlékeim vannak a helyszínről, a Moto2-ben nyertem ott. Haladunk előre, nagyon izgatott vagyok.”