vasárnap, augusztus 14, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
EWC - 🇯🇵 Suzuka 8h
🇬🇧 Brit Superbike - Thruxton 1
KezdőlapMotoGPDoohan biztos benne, hogy Márquez fog még nyerni

Doohan biztos benne, hogy Márquez fog még nyerni

Marc Márquez kálváriája nem az első ilyen eset a Repsol Honda csapatánál. A 90-es években nagyjából hasonló korban volt Mick Doohan, amikor Assenben súlyosan megsérült egy edzésen. Bár az ausztrál még abban a szezonban visszatért, és az igazi sikerszériája csak később következett, de alighanem át tudja érezni Márquez helyzetét.

- Hirdetés -

“Nem hiszem, hogy sok dolgom lenne a felépülésével kapcsolatosan. A Hondához való kötődésem miatt évek óta rendszeresen beszélgettünk eddig is. Ami miatt elsősorban aggódok, az a biztonsága, az egészsége, a versenyzés utáni élete. Nagyobb perspektívában nézve ugyanis a versenyek csak kis része az életnek. A sérülése óta gyakrabban beszélünk, mert bár a két eset nem összehasonlítható, de a pszichológiája, a gondolatok ugyanazok. Próbálom megkönnyíteni a dolgát, hogy könnyebben átvészelje, amin most keresztülmegy, mivel egykor én is átéltem ezeket.”

Forrás: Repsol Honda

Amit szintén átélt az ausztrál, amikor egy az említettnél is sérülés miatt végleg vissza kellett vonulnia a legsikeresebb időszakában. Márquez viszont úgy tűnik, még nem tart itt sem korban, sem állapotban. A kérdés, hogy sikerülhet-e neki a sikeres visszatérés. Ami biztos, és ebben Doohan is egyetért, hogy Marquezen nem fog múlni.

- Hirdetés -

“Marc egyértelműen nagyon gyors, és mentálisan erős. Most viszont frusztrált azért, mert nem tud úgy versenyezni, ahogy egykor. Ezért vagyok biztos benne, hogy idő kell, hogy felépüljön, hogy rendbe jöjjön a karja, és visszatérjen a legjobb formájába. Ha az bekövetkezik, akkor úgy fog motorozni ahogy szeretne anélkül, hogy a biztonságát kockáztatná, és újra nyerni fog. Ez persze nem könnyű, sosem az. A sport nem vár senkire. De eddig is bebizonyította, hogy “félkézzel” is tud nyerni. Hat MotoGP világbajnoki címet nyert, erre nem lenne képes, ha nem lenne elég kemény hozzá. Ő minden idők egyik legjobbja, és még csak 29 éves, tehát még mindig fiatal. Ha fizikailag rendben lesz, és ha a legmagasabb szinten tud teljesíteni, sőt még félkarral is tud nyerni, akkor biztos vagyok benne, hogy egészséges végtagokkal képes lesz a bajnoki címért harcolni.”