2024. április 19. 09:37
KezdőlapMotoGPMiller: Nincs már olyan, hogy Ducati-pálya

Miller: Nincs már olyan, hogy Ducati-pálya

Jack Miller szerint nem beszélhetünk már olyanról a MotoGP-ben, hogy valamelyik pálya egyik vagy másik gyártónak, például a Ducati számára kedvezzen.

Az elmúlt években a Ducati tradicionálisan azokon a pályákon volt a legerősebb, ahol a motorerő kidomborodhatott. Ezzel párhuzamosan a kanyargós, agilitást igénylő helyszíneken az olaszok jóval több problémával szembesültek. Miután a MotoGP-ben ma már gyakorlatilag minden egyes gyártó eséllyel pályázik a jó eredményekre, így Jack Miller szerint nem lehet sem pozitív, sem negatív irányba kiemelni pályákat ezeknél a csapatoknál – így a Ducati esetében sem.

Azt gondolom, ez már egy múltbéli felállás” – mondja Miller. „Korábban tradicionálisan szenvedtem például Mugellóban vagy Barcelonában. A Sachsenring viszont mindig is az egyik kedvenc helyszínem volt, ahogy általában Assenben is jól szokott menni. A Sachsenring mégis sokáig olyan helyszín volt, ahol nagy szenvedés volt egy hétvége. Mostanra viszont eljutottunk oda, hogy hozzá tudjuk tenni azt az extrát, ami szükséges egy igazán jó eredményhez.

A gyártók versenyében a Ducati toronymagasan vezet, előnye 74 pont a Yamahához képest. A nyolc Ducati-versenyző közül viszont egy sincs igazán jó pozícióban, a legjobban álló Johann Zarco hátránya is 58 pont Quartararo mögött. A szezon előzetesen legjobbnak várt ducatisa, Pecco Bagnaia mögötte jön további nyolc ponttal.

Jack Miller a szezon végén távozik az olaszoktól. A Ducati hamarosan pedig bejelentheti, hogy az ő ülésére pályázó Jorge Martín és Enea Bastianini közül ki lesz az, aki a gyári istállóban folytathatja 2023-ban.