2024. április 20. 00:56
KezdőlapMotoGPMegvédte Morbidelli teljesítményét Luca Marini

Megvédte Morbidelli teljesítményét Luca Marini

Luca Marini úgy véli, Franco Morbidelli mindent az égvilágon bizonyított már, és semmilyen magyarázattal nem tartozik a teljesítményét illetően.

2020-ban Franco Morbidelli még második lett a vb-tabellán Joan Mir mögött. Tavaly egyszer még dobogóra tudott állni, de egyrészt a kihagyott futamok, másrészt az általános gyenge teljesítmény miatt már csak tizenhetedikként zárta a szezont. A tendencia idén is folytatódik az olasz esetében. Míg csapattársa, Fabio Quartararo vezet összetettben, ő maga még a tavalyinál is rosszabb pozícióban áll, csak 19. A Yamaha elmondása szerint eltökélt céljuk az, hogy „Morbido” visszataláljon a helyes útra.

Honfitársa, a VR46-nál versenyző Luca Marini is a védelmére sietett.

Egyrészt volt egy nagyon komoly sérülése, ami miatt sok időt ki kellett hagynia. Ráadásul mire végzett a rehabilitációval, jelentősen megváltozott a motorja is” – ecseteli Morbidelli helyzetét Luca Marini. „Azt gondolom, Francónak nagyon rosszul jött a sérülés, de biztos vagyok benne, hogy vissza fog térni az élre. Egy olyan embernek, aki futamokat nyer és vb-második tud lenni, úgy gondolom, semmit nem kell bizonyítania.

Bár nagyon szurkol a másik olasznak, hogy visszataláljon korábbi önmagához, Marini alapvetően érti, hogy Morbidelli kárára miért Quartararóra épít a Yamaha. „Ott van nekik ő, versenyeket tud nyerni, vb-címre esélyes. Valószínűleg annyira eltér kettejük stílusa, hogy ha beáll a Yamaha az egyik mögé, az a másiknak nem fekszik. Persze lehet ehhez alkalmazkodni, de egy bizonyos szint fölött viszont nem tudsz másik versenyzővé válni.

Forráscrash.net