kedd, augusztus 16, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
EWC - 🇯🇵 Suzuka 8h
🇬🇧 Brit Superbike - Thruxton 1
KezdőlapMotoGPMegvédte Morbidelli teljesítményét Luca Marini

Megvédte Morbidelli teljesítményét Luca Marini

Luca Marini úgy véli, Franco Morbidelli mindent az égvilágon bizonyított már, és semmilyen magyarázattal nem tartozik a teljesítményét illetően.

- Hirdetés -

2020-ban Franco Morbidelli még második lett a vb-tabellán Joan Mir mögött. Tavaly egyszer még dobogóra tudott állni, de egyrészt a kihagyott futamok, másrészt az általános gyenge teljesítmény miatt már csak tizenhetedikként zárta a szezont. A tendencia idén is folytatódik az olasz esetében. Míg csapattársa, Fabio Quartararo vezet összetettben, ő maga még a tavalyinál is rosszabb pozícióban áll, csak 19. A Yamaha elmondása szerint eltökélt céljuk az, hogy “Morbido” visszataláljon a helyes útra.

Honfitársa, a VR46-nál versenyző Luca Marini is a védelmére sietett.

- Hirdetés -

Egyrészt volt egy nagyon komoly sérülése, ami miatt sok időt ki kellett hagynia. Ráadásul mire végzett a rehabilitációval, jelentősen megváltozott a motorja is” – ecseteli Morbidelli helyzetét Luca Marini. “Azt gondolom, Francónak nagyon rosszul jött a sérülés, de biztos vagyok benne, hogy vissza fog térni az élre. Egy olyan embernek, aki futamokat nyer és vb-második tud lenni, úgy gondolom, semmit nem kell bizonyítania.

Bár nagyon szurkol a másik olasznak, hogy visszataláljon korábbi önmagához, Marini alapvetően érti, hogy Morbidelli kárára miért Quartararóra épít a Yamaha. “Ott van nekik ő, versenyeket tud nyerni, vb-címre esélyes. Valószínűleg annyira eltér kettejük stílusa, hogy ha beáll a Yamaha az egyik mögé, az a másiknak nem fekszik. Persze lehet ehhez alkalmazkodni, de egy bizonyos szint fölött viszont nem tudsz másik versenyzővé válni.

Sourcecrash.net
Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)