2024. március 29. 11:38
KezdőlapMotoGPAegerter teszteli a Suzukit Misanóban

Aegerter teszteli a Suzukit Misanóban

Supersport-vb, MotoE és most MotoGP. Dominique Aegerter sok-sok 2022-es elfoglaltsága mellé most odateszi a MotoGP-t is a sérült Joan Mir helyén.

Miközben a Superbike- és a Supersport-vb jól megérdemelt nyári pihenőjét töltötte, volt egy ember, akinek ezalatt is voltak elfoglaltságai. Dominique Aegerter pedig ha már versenyzett, meg is szerezte két lehetséges bajnoki címéből az egyiket. Bár nem tudott nyerni a misanói MotoE-szezonzáró egyik futamán sem, az összetett elsőséghez elég volt egy második és negyedik hely is.

Aegerter a MotoE szezonzáróját követően maradt a San Marinó-i Nagydíj helyszínén, méghozzá egy olyan feladat kapcsán, amivel eddig még nem szembesült karrierje során. A svájci motoros héten zajló kétnapos misanói teszten ugyanis a Suzuki MotoGP-gépére ülhet fel a sérült Joan Mir helyén.

Ez egy óriási hír számomra, óriási lehetőség vezetni a Suzuki gyári gépét és tesztelni a motort” – lelkendezett Aegerter a hirtelen jöt lehetőség kapcsán még tegnap, a teszt előtt. „Nagyon boldog vagyok a lehetőség miatt, és köszönettel tartozom mindenkinek, aki ebben közreműködött, hogy létre jöhessen. Ilyen a Supersport-csapatom, a Ten Kate is, aki nem gördített akadályt ez elé. Mindig ki akartam próbálni egy MotoGP-gépet, szóval alig várom már a lehetőséget!

A Suzuki részéről Shinichi Sahara is méltatta Aegerter teljesítményét. „Különleges vendégünk lesz a paddockban Domi személyében. Ez egy rendes tesztprogram helyett jóval inkább arról szól, hogy kipróbálhassa a motort. Ezzel ő is megmutathatja, mennyire gyors, mi pedig hallhatunk más gondolatokat is a motorral kapcsolatban.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Aegerter Dominique (@domiaegerter77) által megosztott bejegyzés