2024. április 19. 18:32
KezdőlapMotoGPA Yamaha pilótája elárulta, mit kell tennie, hogy kilábaljon borzalmas időszakából

A Yamaha pilótája elárulta, mit kell tennie, hogy kilábaljon borzalmas időszakából

Franco Morbidelli számára a 2023-as szezon sorsdöntő királykategóriás pályafutása szempontjából, hiszen szerződése év végén lejár. A sepangi tesztet a tizedik pozícióban kezdte.

Morbidelli a 2020-as világbajnoki második helyezése után katasztrofális 2 éven van túl. 2023-ban össze kell kapnia magát, hiszen többen is sorban állnak yamahás üléséért.

A sepangi háromnapos teszt nyitányán bíztató teljesítményt nyújtott Rossi tanítványa: megelőzve csapattársát, Fabio Quartararót, a tizedik helyen zárta az első napot. Lemaradása az élen záró VR46 Akadémiás társa, Marco Bezzecchi mögött 0.648 másodperc volt.

A Ducati volt a leggyorsabb, mégis meglepetéssel indult a MotoGP első idei tesztje

„Nagyszerű érzés újra MotoGP-ben lenni. Az első tíz kör a tél után, amikor csak az R1-essel motoroztam, elképesztő volt. Hihetetlen érzés, amit egy MotoGP-motorral átélhetsz. Bárcsak sok embernek megadatna ez az élmény egy nap. A nap nagyon jól ment, rengeteg alkatrészt tudtunk összehasonlítani. A csapat sok új alkatrészt hozott, aminek nagyon örülök. Ez mutatja a hozzáállásukat – ezen a télen nagyon igyekeznek fejlődni. Tetszik, amit az arcokon látok, amikor bejövök a boxba. Most az a dolgunk, hogy így folytassuk. Még mindig hiányzik valami, különben elsők lennénk. De jó úton haladunk.”

Az olasz versenyző keményen dolgozott a téli szünet folyamán, hogy fejlessze saját magát. „Szétdolgoztam magam a télen azért, hogy fejlődjek. Agresszívabban kell motoroznom, és már az edzéseken próbálom átállítani a hozzáállásomat. A motor DNS-e megváltozott 2020-ról 2021-re. Ha gyors akarok lenni ezzel az új koncepcióval, akkor változtatnom kell. Ez rajtam múlik. A tél folyamán nem engedtem el a motoromat, az M1-ről gondolkodtam és álmodtam. Most jó passzban vagyok. A tavalyi szezon végén egyre jobban megbarátkoztam a motorral, a csapattal és továbbra is keményen dolgozom. Még mindig le vagyunk maradva, de dolgozunk rajta.”