2024. április 24. 01:33
KezdőlapMotorsportFAIRIUM NGRT: "Határon húztuk a hétvégén Assenben!"

FAIRIUM NGRT: „Határon húztuk a hétvégén Assenben!”

A Rossi Moort és Matteo Masilit versenyeztető Fairium Next Generation Riders Team beszámolója az asseni Northern Talent Cup fordulóról.

A Northern Talent Cup versenysorozat negyedik versenyhétvégéjére a Sebesség Katedrálisában, Assenben került sor. A Northern Talent Cup két versenye csakúgy mint Sachenringen, itt is a MotoGP betétfutamjaként szerepelt a Moto E két versenyével együtt.

Péntek

A pénteki első szabadedzést az égiek úgy gondolták, felesleges megtartani, ennek hangot adva özönvízszerű esőt zúdítottak a pályára. A második szabadedzésen kialakult az a 10-es csapat, amelyik meghatározta a hétvégi vérnyomásunkat.

1 92 Rossi MOOR HUN FAIRIUM Next Generation Riders    1’50.169
2 12 Martin VINCZE HUN Chrobák Motorsport Egyesület    1’50.376
3 36 Jurrien VAN CRUGTEN NED BB64 Academy                  1’50.608
4 44 Tibor VARGA HUN Forty Racing                                    1’50.636
5 20 Dustin SCHNEIDER GER Goblin Racing                          1’50.759
6 77 Loris VENEMAN NED TeamNL Open Line                      1’50.892
7 28 Kevin FARKAS HUN Agria Racing Team                         1’51.214
8 10 Valentino HERRLICH GER Busch und Wagner Racing   1’51.329
9 46 Matteo MASILI ITA FAIRIUM Next Generation Riders 1’51.445
10 48 Lenoxx PHOMMARA SWI Team Phommara                1’51.537

A szabadedzések leggyorsabbja: Rossi Moor. Fotó: Dorna Sports

Az időmérőn a hazai pálya előnye megmutatkozott, hiszen a két holland versenyző, Jurrien Van Crugten és Loris Veneman indulhatott az első két helyről. Az eredmény itt található.

Szombat

Rossi a negyedik helyről nagyon jól elkapta a rajtot, hamar a harmadik helyen fordult. A holland Veneman a második körben az első helyről bukott, így a mezőny vezetését Rossi vette át mögötte a másik holland versenyzővel, valamint Varga Tiborral. Rossi és Varga Tibi csatájába a holland nem sokáig tudott beleszólni, ugyanis megérkezett Farkas Kevin és Vincze Martin is. Volt hogy az első négy helyet magyarok uralták.

A Fairium Next Generation Riders Team olasz pilótája, Matteo Masili „Titino” eközben szép és biztos helyezkedésekkel jött fel a 6. helyre.

Az utolsó körben a 3 magyar pozíciója másodpercről másodpercre változott, ami előrevetítette, hogy ez a verseny is az utolsó kanyarban fog eldőlni.
Rossi Moor végül ismét behúzta az utolsó pillanatban Farkas Kevin és Varga Tibor előtt. Titino a 9. helyen ért célba, végig megtartva pontszerző helyét.

Farkas Kevin – Rossi Moor – Varga Tibor. Fotó: Dorna Sports

Az utolsó percig izgalmas verseny volt. Végeredmény, valamint link a verseny felvételéhez ebben a cikkben található.

Vasárnap

A vasárnapi versenyre a MotoGP, valamint a MotoE versenyek után került sor.

A rajt kicsit csúszott az eső miatt, de annyire nem volt számottevő, hogy a versenyzők száraz gumival állhattak a rajtkockákra. Az első körben Rossi az élre állt, azonban most Schneider, Veneman, és csapattársa Titino üldözték a Fairium Next Generation Riders Team versenyzőjét.

Farkas Kevin és Varga Tibi a hatodik és a nyolcadik helyről sokáig nem tudtak az élbolyban lévő történésekbe érdemben beleszólni. Rossi Moor folyamatosan az első 3 helyen motorozott, folyton váltogatva a pozícióját a német Schneiderrel, a holland Venemannal és a svájci Phommaraval.A 6. körben megérkezett Varga Tibor is a 4-es bolyba, Matteo Masili eközben a 9. helyre esett vissza.

9 körrel a vége előtt Varga Tibi átvette a vezetést néhány másodpercre. Mire kettőt pislantottunk, már teljesen más volt a helyzet az élen. körrel a vége előtt Rossi ismét átvette a vezetést a holland a svájci és Varga Tibi elől. Nemsokára Vincze Martin is igyekezett beleszólni a helyezkedésbe, és a második helyen vezette a mezőnyt Rossi mögött. 4 körrel a vége előtt Farkas Kevin a 4. helyen Rossi az 5. helyen kezdte meg a visszaszámlálást. A mezőnyt ekkor Varga Tibi vezette egészen fél körig, mert ekkor Rossi ismét átvette a vezetést.Az utolsó körökben ismét 3 magyar volt az élen, Rossi, Varga Tibi és Vincze Martin, de ekkor már Phommara és Schneider is támadásba lendült.

Az utolsó körre Rossi az élről fordult rá Phommara és Schneider, valamint Vincze Martin kíséretében. Varga Tibi a hatodik helyen kezdte meg az utolsó, idegörlő kört. Itt úgy tűnt Rossi el tud húzni a többiektől. A célvonal előtti utolsó kanyart Rossi, Schneider, és Varga szinte egyszerre vették be, aminek eredménye Rossi kicsúszása lett. A részletes felvétel itt látható, 39:00-tól.

Sajnos a második verseny így pontszerzés nélkül ért véget. Titino a 8. helyen ért célba. Rossi 8 verseny után, 31 ponttal vezeti az összetett pontversenyt. A második futam részletes végeredménye, valamint a tabella itt tekinthető meg.

Rossi a vasárnapi nullázás ellenére is magabiztosan vezeti a pontversenyt. Fotó: Dorna Sports

Az egyhónapos szünetet követően a Northern Talent Cup július 27-29-i hétvégén a csehországi Mostban folytatódik, ahol a WorldSBK versenysorozattal egyidőben ismét két futamra kerül majd sor.