2024. április 18. 14:35
KezdőlapSuperbikeOda meg vissza van a Yamaha új elektronikájától Razgatlıoğlu

Oda meg vissza van a Yamaha új elektronikájától Razgatlıoğlu

A yamahások egyik leggyengébb pontja tavaly az eső volt. A barcelonai tesztnapok során volt alkalmuk dolgozni ezen. Razgatlıoğlu szerint elég jó munkát végeztek…

Úgy néz ki, kiválóan sikerült Razgatlıoğlu és a Yamaha formaidőzítése, miután övék volt a legutolsó tesztnap a Circuit de Catalunyán. A zárónap ráadásul lehetőséget adott a nedves pályával a Yamaha egyik leggyengébb pontjának kiküszöbölésére. A török ennek megfelelően rengeteget dolgozott azon, hogy javítsanak az esős tempón. Ez a korábbi években kifejezetten gyenge teljesítményt hozott magával, most azonban klasszisokkal jobb a helyzet.

Az biztos, hogy javulni tudtam” – szögezi le Razgatlıoğlu. „Az új elektronikát használtuk, mert minél több kilométert kellett beletennünk esős körülmények között is. Látnunk kellett, hogy működik vizes pályán. Úgy néz ki, elég jól, szóval nagyon boldog vagyok. A beállításunkon is tudtunk javítani. Talán először élveztem az esős körülményeket!

Razgatlıoğlu beavatott mindenkit, mi is volt pontosan a baja esőben. „Általában nem szeretem az esős versenyeket, mert nem vagyok jó bennük. Ilyenkor nem szeretem a motorféket. Szeretem, ha szabad a motor. Ez nekem nagyon fontos, főleg a kipörgésgátló. A megfelelő szöghöz nekem kell a több tapadás. Egyszerűen így szoktam meg a Supersportban. Ez most jó. Tudom, hogy gázt adok, és dolgozik az elektronika.

Razgatlıoğlu szerint egyébként még az első nap után is sok munka állt előttük. „Az első napon még a beállításokat próbáltuk megtalálni, és nem éreztem jól magam a motoron. Másnap reggel viszont már jól tudtuk kezdeni a napot, jöttek a jó köridők. Javultak ráadásul a beállítások, jól működött az elektronika, szóval elégedett vagyok. Úgy néz ki, a motor készen áll a versenyre. Aztán Aragóniában meglátjuk, tényleg így van-e. Ott még vár ránk egy teszt, aztán indulhat a szezon!

ForrásCrash.net