2023. június 06. 15:01
KezdőlapMotoGPHivatalos: Álex Rins az LCR-hez szerződött

Hivatalos: Álex Rins az LCR-hez szerződött

- Hirdetés -

Álex Rins is az átigazolási piac váratlan szereplője lett a Suzuki kivonulásáról szóló hírek után. Sok csapattal hírbe hozták, végül az LCR versenyzője lett.

Azzal, hogy a Suzuki úgy döntött, kivonul a 2022-es szezon végén a MotoGP-ből, váratlanul kihúzta a talajt Joan Mir és Álex Rins lába alól. Utóbbi kapcsán felmerült jövőbeli munkaadóként a gyári KTM, de még az Apriliára váltó WithU RNF is. Nemrég beszámoltunk arról is, hogy az LCR tulajdonképpen megállapodott Rinsszel.

Nagy örömmel jelenthetem be, hogy Álex Rins 2023-ban az LCR versenyzője lesz” – fogalmazott a döntés kapcsán Lucio Cecchinello csapatfőnök. „Sikerült véglegesíteni a szerződéseket, megegyezni mindhárom érdekelt félnek, így pedig sor kerülhet a bejelentésre is. Rins egy nagyon tapasztalt és gyors, dobogós eredményekre képes versenyző. Ez a tapasztalat, valamint a tény, hogy milyen precíz visszajelzéseket tud adni a mérnököknek a motorral kapcsolatban, rengeteget fog nekünk segíteni. Ennek segítségével remélhetőleg több dobogót érhetünk el.

- Hirdetés -

Az korábban már eldőlt, hogy Álex Márquez a Gresini versenyzője lesz. Sajtóhírek szerint a jelenleg a másik LCR-Hondán ülő japán Takaaki Nakagami is távozik, Rins mellé így többek között Nakagami honfitársa, a Moto2-es bajnoki címért küzdő Ai Ogura neve is felmerült.

Rins jelenleg kilencedik összetettben, kettő ponttal lemaradva csapattársától, Joan Mirtől. A 2020-as világbajnokkal ellentétben ő viszont 2022-ben állhatott már dobogón, ugyanis Argentínában harmadik, míg Austinban második lett.

Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)
- Hirdetés -