2024. március 29. 03:24
KezdőlapMotoGPOliveira sérülései súlyosabbak, mint amit az első vizsgálatok mutattak: ő is kihagyja...

Oliveira sérülései súlyosabbak, mint amit az első vizsgálatok mutattak: ő is kihagyja Argentínát

Úgy tűnt Miguel Oliveira könnyebb zúzódásokkal megúszta a Marc Márquez által okozott bukást, azonban a további vizsgálatok súlyosabb diagnózist állítottak fel.

Miguel Oliveira hazao futama nem úgy ért véget, ahogy a portugál versenyző tervezte. A CryptoDATA RNF-csapat pilótája versenyképes volt, azonban futamának Márquez meggondolatlan manővere vetett véget a vasárnapi főfutam második körében. Az első vizsgálatok után úgy tűnt, zúzódásokkal megúszta az esetet, de hétfő este kiderült, további sérüléseket is szenvedett.

A csípőjén és a jobb comján lévő zúzódásokon kívül a mágneses rezonancia vizsgálat ínsérülést mutatott ki jobb lábának forgójában. Műteni nem lehet, az orvosok szigorú pihentetést írtak elő a portugál pilóta számára.

„A mai napra Lisszabonban tervezett MRI megerősítette a tegnapi gyanúnkat, amelyet a pályán végzett orvosi vizsgálat után gondoltunk. A jobb láb forgójánál ínsérülését találták, ami nem csak a járásban akadályoz, hanem a motorozásban és a kanyarokba való dőlésben is. Ez egy olyan sérülés, ami nem műthető, és a gyógyulásban csak a pihenés segít. Emiatt nem leszek jelen az Argentin GP-n. Minden rajongómat, barátomat és szponzoromat szeretettel üdvözlöm, és köszönöm a feltétel nélküli támogatást!” – írta Intagram-posztjában.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

MiguelOliveira88 (@88migueloliveira) által megosztott bejegyzés

Miguel Oliveira távolmaradásával immár 4 pilótára nőtt azon versenyzők névsora, akik portimãói sérüléseik után nem lesznek ott a rajtrácson a soron következő nagydíjon.

Emlékeztetőül: a sérülések sorozata Pol Espargaró pénteki bukásával kezdődött, aki állkapocs–, és csigolyatörése mellett tüdőzúzódással is kezelnek. A szombati sprintversenyen folytatódott a balszerencsék sorozata, amikor Luca Marini ütötte ki márkatársát, Enea Bastianinit, akinek eltörött a lapockacsontja. A negatív széria vasárnap is folytatódott, amikor Marc Márquez elmérte a féktávot és kitette saját magát és a hazai versenyzőt is a pályáról. A nyolcszoros világbajnokot kézközépcsonttöréssel diagnosztizálták, ami után a hétfői napon már meg is műtőtték, így ő sem lesz ott Argentínában. A hétvége sérültjei közül Jorge Martín járt a legjobban. Ő lábujjtörést szenvedett, azonban ez nem hátráltatja abban, hogy elinduljon a las termas-i futamon.

Marc Márquezt megműtötték, kihagyja a következő futamot