back to top
2024. május 11. 08:52
KezdőlapMotoGPMarc Márquez a Holland TT-t is kihagyja, tovább súlyosbodtak a sérülései

Marc Márquez a Holland TT-t is kihagyja, tovább súlyosbodtak a sérülései

Marc Márquez nem lesz ott a Holland TT-n, ugyanis múlt heti sérülései súlyosbodtak. A sachsenringi versennyel ellentétben most nem a spanyol versenyző, hanem az orvosok döntöttek a távolmaradásról.

Még a Moto3 futama sem kezdődött el, de máris óriási horderejű hír látott napvilágot: Marc Márquez kihagyja a Holland TT-t. A 30 éves motoros így zsinórban a második főversenyen nem vesz részt, hiszen múlt héten a sachsenringi viadalon sem állt rajthoz, miután a bemelegítésen megsérült. Annak a balesetnek pedig még mindig megvannak a hatásai, ez vezetett a mostani döntéshez.

Marc Márquezt gyötörte a fájdalom, de végig akarja csinálni az asseni hétvégét

A kezdeti tájékoztatás szerint Márquez hüvelykujjtörést és bokazúzódást szenvedett, viszont később kiderült, hogy elrepedt a bordája. Ez utóbbi az, ami igazán hátráltatta őt az asseni hétvége során, különösen a gyors kanyarokban. Nem véletlen, hogy szokásával ellentétben ezúttal igyekezett elkerülni a kockázatot, és a sprintfutamon is megelégedett a tizenhetedik hellyel.

Marc Márquez elnézést kért Bastianinitől az időmérőn elkövetett hibájáért

Hasonló tervekkel készült a vasárnapi futamra is, ám a Honda szűkszavú közleményének értelmében azon már nem lesz ott. A múlt heti alkalommal ellentétben azonban most nem ő döntött a visszalépés mellett, hanem az orvosok nyilvánították versenyzésre alkalmatlannak. A japánok csak annyit írtak, hogy állapota súlyosbodott, a MotoGP hivatalos honlapján viszont bordatörést emlegetnek.

Márqueznek most lesz ideje a felépülésre, hiszen ez a nyári szünet előtti utolsó futam. A Kazah Nagydíj törlése miatt a mezőny tagjai hat hetet pihenhetnek, mielőtt visszatérnek a pályára. Legközelebb ugyanis az augusztus 4-e és 6-a között esedékes Brit Nagydíjon kell összecsapniuk egymással, addigra vélhetően a nyolcszoros világbajnok is teljesen rendben lesz egészségügyileg.

Márquez is megszólalt

„Helló, mindenki! – szólította meg követőit a Twitteren. – Mint tudjátok, fizikailag nem 100%-os állapotban érkeztem meg Assenbe. A zúzódáson és az ujjtörésen kívül a bordám is eltört, ami sok fájdalmat okoz nekem. Ma reggel nagy fájdalmakkal ébredtem, és egy kivizsgálás után az orvosi csapattal közösen úgy döntöttünk, hogy ma nem versenyzek, hogy megelőzzem a [helyzet] súlyosbodását, és a következő hetekben felépülhessek.”