back to top
2024. május 02. 23:05
KezdőlapMotoGPPedrosa remek teljesítménye nyomást helyezett Bautistára

Pedrosa remek teljesítménye nyomást helyezett Bautistára

Álvaro Bautista kijelentette, hasonló teljesítményt szeretne nyújtani a MotoGP sepangi hétvégéjén, mint amilyenre Dani Pedrosa képes volt Misanóban. A Superbike-világbajnokság éllovasa a Michael Ruben Rinaldival történt balesetre is kitért.

Álvaro Bautista tavaly felért a csúcsra a Superbike-ban, hiszen megnyerte a világbajnokságot. A Ducati azzal jutalmazta meg a spanyol versenyzőt, hogy lehetőséget adott neki, hogy szabadkártyával részt vegyen a MotoGP egyik idei hétvégéjén. Végül a november 10-e és 12-e között esedékes Malajziai Nagydíjra esett a választás, hiszen a Superbike-vb két héttel korábban véget ér, így a 38 éves versenyzőnek akkor már nem kell arra koncentrálnia.

A szabadkártyás versenyzők közül eddig messze Dani Pedrosa nyújtotta a legjobb teljesítményt. A KTM tesztpilótája már a Spanyol Nagydíjon is remekelt, hiszen a sprintfutamon a hatodik, a versenyen a hetedik helyen ért célba. Misanóban ennél is jobban szerepelt, és két negyedik helyének köszönhetően többek között Marc Márquezt is megelőzte a pontversenyben. Ezzel nyomást helyezett Bautistára, aki kijelentette, hasonlóan eredményes akar lenni.

Pedrosa: Egy pillanatig reméltem, hogy összejöhet a dobogó

Még a fiatal versenyzőket is megszorongatja – méltatta a Superbike-vb címvédője honfitársát. – Meglátjuk, mi lesz Sepangban. Most nagyobb rajtam a nyomás, mert azt kell tennem, amit ő tett. Boldog vagyok, mert ő egy kedves srác és egy remek pilóta.” Hozzá kell tenni, hogy Bautista felé azért más elvárásokat kell támasztani, hiszen Pedrosa tesztpilótaként jól ismeri a motort, amit ő nem mondhat el magáról a Desmosedici esetében.

Ami a Superbike-ot illeti, a magny-cours-i hétvégén Bautista tizedik lett az első futamon, a Superpole versenyen a második helyen ért célba, míg a második viadalt nagyon simán megnyerte. A hétvége legemlékezetesebb pillanata számára mindenképpen a csapattársával, Michael Ruben Rinaldival történt ütközés volt, amelyben a Ducatitól az év végén távozó olasz motoros húzta a rövidebbet. Bautista ismét elmondta, hogy szerencsétlen incidens volt.

Ezért nem kapott büntetést Rinaldi kiütéséért Bautista

Őszintén szólva az én nézőpontomból ez versenybaleset volt – jelentette ki, amivel sokak meglepetésére a sportfelügyelők is egyetértettek, hiszen nem kapott büntetést. – Nem volt hely, mert belül voltam. Kifelé nem tudtam menni, mert Toprak [Razgatlıoğlu] ott volt, én pedig maximálisan fékeztem. Ennél jobban nem tudtam megállítani a motort. Michael előttem volt, én pedig már nem tudtam megállni.”

Bautista 74 pontos előnye 57-re csökkent a franciaországi hétvége után, és bár ez azt jelenti, hogy Razgatlıoğlu elméletileg egy forduló alatt fordíthat, a címvédőnek aligha kell aggódnia. A szezonból ugyanis már csak három forduló van hátra, ami azt jelenti, hogy ha a kilenc futamon a második helyen ér célba, akkor mindenképpen világbajnok, még abban az esetben is, ha kivétel nélkül a török motoros végez előtte.