back to top
2024. május 17. 03:56
KezdőlapMotoGPMarc Márquez mindenkit összezavar: Talán már meggyőzött a Honda

Marc Márquez mindenkit összezavar: Talán már meggyőzött a Honda

Marc Márquez hangsúlyozta, számára egyértelmű, hogy mi a legjobb a jövője szempontjából. A spanyol versenyző ugyanakkor ismét titokzatosan fogalmazott azzal kapcsolatban, hogy a Honda mennyire győzte meg őt.

A MotoGP közvéleményét továbbra is az a kérdés foglalkoztatja a leginkább, hogy Marc Márquez melyik csapatnál fog versenyezni a következő idényben. Az elmúlt időszak hírei alapján a legvalószínűbb forgatókönyvnek a Gresinihez történő igazolás tűnik, de ezzel kapcsolatban is felmerült egy elsőre mindenképpen vadnak tűnő elmélet, miszerint csak „kölcsönbe” távozna az olaszokhoz.

Hajmeresztő elmélet Marc Márquezről: úgy hagyja el a Hondát, hogy mégsem hagyja el?

Akármi is lesz, könnyen lehet, hogy a Japán Nagydíj hétvégéjén kerül pont az ügy végére, és jövő héten érkezik a bejelentés, hiszen a nyolcszoros világbajnok Motegiben tud találkozni a Honda vezérkarával. Ő maga ezúttal is hangsúlyozta, hogy tisztában van a saját helyzetével, és hozzátette, igyekszik a legjobbját nyújtani a versenyhétvégéken.

„A fejemben egyértelmű a helyzet – nyilatkozta a hétvége előtti sajtótájékoztatón. – Mentális szempontból nincsenek kétségeim magammal szemben, illetve azzal kapcsolatban, hogy mi a legjobb. Nemcsak itt, hanem az előző futamokon is azon dolgoztunk, hogy megtaláljuk a legjobbat, hogy a projektnek szebb jövője legyen, hogy minél hamarabb elérjük a legjobb eredményeket. A cél ugyanaz: megtalálni a legjobb utat.”

Bár Márquez soha nem mondott konkrétumot azzal kapcsolatban, hogy marad vagy megy, azért ő is hozzájárult ahhoz, hogy a pletykák felerősödjenek. Nemrég a közösségi médiában megosztott egy videót, amelyben ő maga volt látható, miközben egy futballátigazolás bejelentésére hajazó megszólalást lehetett hallani. Most pedig meglehetősen titokzatosan fogalmazott arról, hogy a Hondának sikerült-e elnyernie a bizalmát.

„Talán – válaszolta. – Mit tudnak mondani, hogy meggyőzzenek? Talán már meggyőztek. Soha nem mondtam A-t vagy B-t. Azt mondtam, hogy a legjobb megoldást akarom megtalálni. Azt akarom, ami a legjobb a projekt számára. Együtt dolgozunk, a kapcsolat pedig nem olyan, mint egy versenyző és egy gyártó viszonya. Ez egy különleges kapcsolat, amely sok-sok éve tart. Sok mindent adtak nekem, és én is sok mindent adtam nekik.”

Marc Márquez már meghozta a döntését a jövőjéről?

Márquez, illetve a Honda szezonbeli egyik legjobb teljesítményét nyújtotta Indiában, hiszen a 30 éves pilóta a sprintfutamon harmadik lett, a főversenyen pedig szintén ebben a pozícióban zárhatott volna, ha nem esik el. Ami a most következő fordulót illeti, a spanyol versenyző elárulta, csapattársa, Joan Mir a 2024-es prototípus vázat fogja használni, ő viszont egyelőre marad az idei verziónál, mert a misanói teszten a pozitívumok mellett negatívumokat is tapasztalt.