back to top
2024. május 17. 12:05
KezdőlapMotoGPA Ducati vezére kimondta, Marc Márquez eldöntötte, hogy hozzájuk igazol

A Ducati vezére kimondta, Marc Márquez eldöntötte, hogy hozzájuk igazol

Gigi Dall’Igna kijelentette, ő is úgy tudja, hogy Marc Márquez elhatározta, elhagyja a Hondát, és a Ducatihoz igazol. Az olasz gyártó versenyrészlegének vezérigazgatója hozzátette, a spanyol pilóta a kvalitásai ellenére is okozhat nekik gondot.

Marc Márquez idei legjobb vasárnapi eredményét hozta a Japán Nagydíjon, és a szezon során először egy főversenyen is felállhatott a dobogóra. Ezzel alighanem boldoggá tette a Hondát annak hazájában, ám úgy néz ki, hogy a háttérben ennek ellenkezője történik. Egyre több jel utal ugyanis arra, hogy a nyolcszoros világbajnok valóban elhagyja alma materét.

Esőkáosz, piros zászló és sikertelen újraindítás után Martín nyert Japánban, Marc Márquez dobogós

A MotoGP közvéleménye most már jó ideje attól hangos, hogy a 30 éves versenyző a Gresini Ducatihoz igazol, és 2020 után ismét öccsével, Álex Márquezzel alkotnak egy csapatot. A bolognai gyártó vezetése szintén megerősítette, hogy benne van a pakliban a szenzációs átigazolás, Gigi Dall’Igna viszont most ennél is messzebbre ment.

„Marc a történelem egyik legerősebb versenyzője – nyilatkozta az olasz Sky-nak a Ducati Corse vezérigazgatója. – Az a tény, hogy a Ducatira akar ülni, csakis örömteli lehet. Úgy döntött, hogy elhagyja a Hondát, és egy nem gyári Ducatira ül. Ez még inkább igazolja azt, hogy a mi motorunkat akarja. Ezt hallottam, de még nyilvánvalóan nincs hivatalos bejelentés. Szerintem sok még a tennivaló, és azt hiszem, [a Hondával kötött] szerződést bonyolult felbontani, abban az esetben, ha fel akarja bontani. Számomra azonban úgy tűnik, az elhatározás megvan, ami nekünk kellemes.”

Az 57 éves szakember szavai alapján tényleg úgy tűnik, hogy már csak idő kérdése, és a hivatalos bejelentés is érkezik az érintettek részéről. Persze Dall’Ignának igaza van, hogy Márqueznek meg kell egyeznie a Hondával, hogy milyen feltételekkel bontják fel a 2024-ig szóló szerződését, ám ha valóban elkötelezett a váltás iránt, akkor ez aligha jelent komoly gondot. Hogy Motegiben mennyivel jutottak közelebb a megállapodáshoz, azt nem tudni, így azt sem, hogy mennyire hamar érkezhet az a bizonyos közlemény.

Ugyanakkor nem biztos, hogy a Ducatinál mindenki maradéktalanul örül a nyolcszoros világbajnok esetleges érkezésének. A Hondánál többször is előfordult, hogy a motort csak ő tudta megfelelően vezetni, nem véletlen, hogy 2018 és az idei austini futam között senki más nem nyert az RC213V-vel. Nem beszélve a potenciális pénzügyi szempontokról, ami szintén okozhat gondot. Dall’Igna elismerte, hogy nem teljesen nyugodtak a sztárpilóta érkezése miatt.

Hajmeresztő elmélet Marc Márquezről: úgy hagyja el a Hondát, hogy mégsem hagyja el?

„Márquez több okból is problémás versenyző – jelentette ki a Ducati sikerkovácsa, de hozzátette, nekik kell megugraniuk az esetleges nehézségeket. – Van némi aggodalom, hogy valamilyen módon megbonthatja azt az egyensúlyt, amely a Ducati csapatain belül fennáll. Végső soron azonban ez a játék része, és rajtunk múlik majd, hogy jól kezeljük a helyzetet.”