back to top
2024. május 02. 18:39
KezdőlapMotoGPQuartararót már a jó eredménnyel együtt sem nagyon érdekli az idei szezon

Quartararót már a jó eredménnyel együtt sem nagyon érdekli az idei szezon

Eredményesen zárta a Thai Nagydíjat Fabio Quartararo, aki az ötödik helyet szerezte meg a vasárnapi főfutamon. A francia pilóta a jó szereplés ellenére sem foglalkozik már az idei szezonnal, inkább a jövő évi motor fejlesztésére koncentrál. A Yamaha versenyzője azt is elmondta a sajtónak, hogy miben tudtak vetélytársaik fölé nőni a burirami hétvége során.

Fabio Quartararo sikeresen zárta a Thai Nagydíjat, hiszen az ötödik helyen fejezte be a versenyt, a három bajnokesélyesen kívül csak Brad Binder tudta megelőzni. A burirami hétvégén mutatkoztak fejlődésre utaló jelek a Yamahánál, ezek viszont nagyrészt a Michelin által Thaiföldre hozott, a szokásostól eltérő abroncsoknak voltak köszönhetőek. Ezt a francia pilóta is elismerte: „fel lehet jegyezni, hogy általánosságban jobban kezeltük a gumikat, mint számos vetélytársunk”. Mindezek ellenére a 24 éves versenyző fejében már csak a következő szezon jár.

Kiderült, mi lehet a megoldás a Yamaha problémáira

„Természetesen örülök egy jó versenynek. Azonban a mai eredmény és a következő futamok számomra másodlagosak. Most már teljesen arra koncentrálok, hogy tapasztalatszerzéssel elősegítsem, hogy egy versenyképes motort készítsünk 2024-re. Ez egy olyan verseny volt, ahol igazán belátást nyerhettünk a gyengeségeinkre” – mondta 2021 MotoGP-bajnoka.

El Diablo nem vár sokat a hátralévő futamoktól sem, annak ellenére, hogy a három versenyhelyszín közül kettőn elég jó átlaghelyezést tudhat a magáénak a MotoGP-karrierje éveiből. Malajziában az 5. (bár itt csak két versenyt teljesített a királykategória mezőnyében); Valenciában pedig egy kieséstől eltekintve a kerekítve 3,7. pozícióban ért célba átlagosan. Ebből a nézőpontból Katar tényleg nem tekinthető a 11 MotoGP-győzelemmel rendelkező pilóta legjobb pályájának, de ennek oka leginkább az, hogy 2019-ben itt teljesítette első futamát a nagyok között, amit „csak” a 16. helyen zárt.

Quartararo szerint a Yamahának „tizenöt tél” kellene, hogy utolérje a Ducatit

„Korábban nem mentünk jól azokon a pályákon, amelyek még előttünk állnak a szezonban, ezért lesznek ezek a nagydíjak valódi állapotfelmérők a számunkra. Pontosan látjuk, hogy hol tartunk most, és azt, hogy milyen területen kell még dolgoznunk” – nyilatkozta Quartararo, aki korábban azt is megnevezte, hogy mennyi időre lenne szüksége a Yamahának a Ducati utolérésére.