2024. április 28. 11:36
KezdőlapMotoGPValentino Rossi még mindig dühös Marc Márquezre, állítja egy MotoGP-pilóta

Valentino Rossi még mindig dühös Marc Márquezre, állítja egy MotoGP-pilóta

Luca Marini, Valentino Rossi féltestvére egy interjúban elmondta, hogy biztos abban, hogy a Doktor még mindig haragszik Marc Márquezre a 2015-ös Maláj Nagydíjon történtek miatt. A fiatal olasz azonban nem viszi tovább a családi konfliktust, és csodálatosnak gondolja, hogy a spanyol pilóta jövőre egy Ducatival fog versenyezni, ahogyan ő maga is.  

A napokban volt a nyolcéves évfordulója annak, hogy kitört a MotoGP elmúlt évtizedének egyik legnagyobb botránya. 2015. október 25-ét írtunk, amikor a Maláj Nagydíjon Valentino Rossi és Marc Márquez körökön át tartó csatájának az vetett véget, hogy a Honda pilótája a földre került. Márquez a versenyt követően azzal vádolta meg az olasz versenyzőt, hogy szándékosan rúgta őt le a motorról, aki ezt nem ismerte el, és azt állította, hogy a spanyol motoros bosszúhadjáratot hirdetett ellene a korábbi összeütközéseik miatt. Ez az eset véglegesen megrontotta a két világbajnok közti kapcsolatot, akik a mai napig nem rendezték a viszonyukat.

Marc Márquez a malajziai balhéról: Rossi botrányt akart, de győzött a gyorsaság

Az évek során az eset többször újra felbukkant a közbeszédben, többek között akkor, amikor Márquez tavaly kétszer is megnyilvánult ezzel kapcsolatban. Az egyik alkalommal elmondta, hogy továbbra sincs kapcsolata Rossival, és nem is szeretné, hogy ez megváltozzon. Látszólag ez a helyzet az urbinói pilótának is tökéletesen megfelel, hiszen amikor szerepelni hívták a Repsol versenyzőjéről készült sorozatba – amely az idei év elején jelent meg –, akkor nemet mondott a felkérésre.

Nemrég Luca Marini – aki a Doktor féltestvére, és csapatának pilótája – az AS nevű lapnak adott egy interjút, amelyben az évforduló kapcsán erről az esetről is megkérdezték. Az első erről szóló kérdésre adott válaszából kiderül, hogy a nagy időeltolódás miatt nem élte át „közvetlenül” a történteket, hiszen otthon volt a verseny idején. Ez azért történhetett meg, mert Marini ebben az évben a Moto2-es európa bajnokságban szerepelt, amelynek értelemszerűen nem volt futama dél-kelet Ázsiában. Amennyiben mindez egy évvel később történik meg, akkor élőben követhette volna az eseményeket a fiatal olasz, hiszen 2016-ban már ő is ellátogatott Malajziába a Moto3 mezőnyének tagjaként.

A következő kérdés arra irányult, hogy „otthon” feljött-e már ez a téma Mariniéknál. „Volt, hogy szóba került, de nem túl sokszor. Ő [Rossi] nem beszélt nekem erről sokat, de abban biztos vagyok, hogy még mindig dühös.” A 26 éves pilóta egyetértett az újságíróval abban, hogy elfogadhatatlan az az irány, amelyre ez az eset terelte a sportot, hiszen megváltoztatta és a futballhoz hasonlóvá tette. Utóbbi esetén arra gondoltak a beszélgető felek, hogy a szurkolók ezután kezdték el megtapsolni kedvencük ellenfelének bukásait, vagy kifütyülni az „ellenséget”, ha a dobogón állt.

Marc Márquez: Nincs kapcsolatom Rossival, és nem is akarom, hogy legyen

A VR46 versenyzője a testvéri kötelék ellenére sem pozícionálja magát Márquezzel szemben, hiszen arra a kérdésre, hogy mit gondol arról, hogy a spanyol versenyző jövőre egy Ducatin fog ülni, csak annyit válaszolt: „ez fantasztikus”. Az olasz pilóta ezzel igazolja azt a korábbi válaszát, hogy „igen, én békésebb természetű vagyok [mint a bátyám], néha talán túlzottan is.” A 2020-as Moto2-es bajnokság második helyezettjét és a nyolcszoros világbajnokot egyébként az elmúlt héten sokszor emlegették együtt, hiszen felvetődött, hogy a Marini fogja pótolni a Repsol Hondánál a távozó hatszoros MotoGP-bajnokot, de nagyon valószínűnek látszik, hogy ez az igazolás végül nem valósul meg.