2024. április 28. 01:42
KezdőlapMotoGPFolytatódik a távozó Marc Márquez utódjának keresése – a VR46 egyik pilótája...

Folytatódik a távozó Marc Márquez utódjának keresése – a VR46 egyik pilótája a legújabb jelölt

Luca Marini a Honda legfrissebb kiszemeltje a Marc Márquez távozásával 2024-re gazdátlanná vált motorra, az olasz pilóta azonban a sajtó értesülései szerint nem fogja elhagyni a VR46 istállóját a Repsol kedvéért. A legesélyesebb jelöltté ezzel Fabio Di Giannantonio lépett elő, hiszen a Sky szerint a japán csapat mindenképpen MotoGP-tapasztalattal bíró versenyzőt akar magának a következő szezonra, és ezért nem a Moto2-ből fogják igazolni a nyolcszoros világbajnok utódját.

A Honda még mindig nem nyilatkozott arról, hogy ki próbálhatja meg pótolni a Gresinihez távozó Marc Márquezt, de nagyon úgy tűnik, hogy nemcsak a bejelentés, hanem még a döntés sem született meg ez ügyben. A Sky olasz kiadásának beszámolója szerint a japánok legújabb jelöltje Luca Marini, akivel a Thai Nagydíj alatt Alberto Puig, a csapatfőnök folytatott tárgyalásokat. Az újság szerint azonban ezek a megbeszélések hiábavalóak voltak, és a VR46 pilótája nem fogja elhagyni nevelőistállóját a Repsol Honda kedvéért.

Hatalmas csata után Martín visszaverte a támadásokat, Bagnaia a futam végi drámának örülhetett

Egy lépéssel azért közelebb kerültünk ahhoz, hogy megtudjuk Joan Mir jövő évi csapattársának kilétét, hiszen a mértékadónak tartott brit lap értesülései alapján kizárt, hogy a japán csapat a Moto2-ből igazoljon, ugyanis az alakulat vezetői mindenképpen az elérhető MotoGP-tapasztalattal rendelkező versenyzők közül szeretnének választani valakit. Ez annyit jelent, hogy a korábban a sajtó által esélyes jelöltnek gondolt pilóták közül sem Jake Dixon, sem Celestino Vietti nem tehet kísérletet a nyolcszoros világbajnok helyettesítésére.

Összeségében minden jel arra mutat, hogy mégis olasz versenyzője lehet a madridi székhelyű gárdának, de nem Valentino Rossi féltestvére, hanem Fabio Di Giannantonio. A 2024-es MotoGP-mezőny egyetlen még betöltetlen ülésére a római pilóta lett az első számú jelölt azzal, hogy többen – például Johann Zarco vagy az Aprilia gyári pilótái – megerősítették, hogy ők jövőre biztosan nem fognak a tíz MotoGP-csapatvilágbajnoki címmel rendelkező alakulathoz csatlakozni.

Nemsokára jó híreket jelenthet be a Marc Márquez érkezése miatt távozó Di Giannantonio?

A beszámoló szerint „Di Giannantonio arra a telefonhívásra vár, amely pár napon belül befuthat, hogy elutazzon Barcelonába, és aláírja a szerződést”. Diego Tavano, a pilóta menedzsere személyesen ment el Buriramba a hétvégén, hogy Puigdzsal tárgyaljan a részletekről. Ha ezekben meg tudtak egyezni a felek, akkor valóban létrejöhet a „csere”, vagyis Márquezt pont az a versenyző válthatja a Repsolnál, aki az ő érkezése miatt veszítette el a helyét a Gresininél. „Diggia” így a versenypálya bárjának székei helyett valószínűleg egy Honda nyergében foglalhat majd helyet a 2024-es MotoGP-szezonban.