back to top
2024. július 27. 01:43
KezdőlapMotoGPA Ducatinál fogja megszerettetni magát az olaszokkal Marc Márquez?

A Ducatinál fogja megszerettetni magát az olaszokkal Marc Márquez?

Marc Márquez nem gondolja, hogy a olaszok különösebb ellenszenvvel viseltetnének iránta, a paddockban pedig kifejezetten jól érzi magát a társaságukban. A spanyol versenyző elárulta, jelenleg nem Valentino Rossi vb-címeinek száma van a célkeresztjében.

Marc Márquez tizenegy év után a szezon végén elhagyja a Hondát, és a Gresini Ducatihoz igazol. A nyolcszoros világbajnok ezzel a mezőny minden bizonnyal legjobb motorjára fog felülni, még úgy is, hogy a jövő évi helyett az idei specifikációt kapja meg. Ami pedig szintén tény, hogy egy olasz gyártóhoz, illetve olasz csapathoz fog szerződni.

Ez utóbbit Peter McLaren, a Crash.Net újságírója tartotta fontosnak kiemelni a Márquezzel készített interjú során. Közismert, hogy a spanyol versenyző kifejezetten rossz viszonyt ápol az olaszok legendájával, Valentino Rossival, és előfordult, hogy a kilencszeres világbajnok hazájában kifütyülték őt. A brit szakíró felvetette, hogy a Ducati esetleg olyan, mint a Forma–1-ben a Ferrari: ha valaki odaigazol, az olaszok azonnal megkedvelik, még ha korábban riválisnak is tekintették.

„Spanyolországban természetesen több szurkolóm van, de Olaszországban is sok a rajongóm – reagált Márquez. – Különösen a paddockban, nagyon jól érzem magam az olaszok között. Senkivel nincs semmi bajom. Én csak követem a saját utamat, és a legjobbamat nyújtom. Igen, kedvelem az [olasz] embereket, nagyon hasonlítanak a spanyolokra. Erre soha nem gondolok. Csak a legjobbat keresem magamnak, és rendkívül jól érzem magam. Még a Hondán belül is sok az olasz, szóval ez a téma soha nem került szóba.”

Marc Márquez elárulta, mi volt a sérülése utáni kálvária legnagyobb tanulsága

A 30 éves pilóta sokak szerint a Ducatival ismét a világbajnoki címért fog harcolni. Legutóbbi sikere azt jelentette, hogy mind összességében, mind csak a királykategóriát figyelembe véve már csak eggyel marad el Rossitól, a MotoGP-korszakot tekintve pedig utol is érte őt. A spanyol motoros azonban jelenleg nem tud erre a statisztikára gondolni.

„Jelenleg nem gondolkodom a rekord beállításán, mert messze vagyok a [legmagasabb] szintemtől, és nem tudok úgy hozzáállni a következő szezonhoz, hogy »megpróbálom megnyerni a bajnoki címet« – magyarázta. – Már két éve, hogy egyetlen futamot sem nyertem. Szóval nem lehet egyik idényről a másikra úgy hozzáállni, hogy »most megnyerem a bajnokságot«. Először is fel kell építenem az önbizalmam, az alapot, aztán ebből kiindulva lehetek gyorsabb, és próbálhatok meg fejlődni a jövőben.”

Márquez esetleges következő világbajnoki címe egyébként nem jelentene rekordot. Ha csak a királykategóriát nézzük, akkor a csúcsot nyolc elsőség jelenti, ennyit szerzett ugyanis Giacomo Agostini. Az összes kategóriát számolva szintén övé a legnagyobb szám, ám ezt a modern korban aligha fogja bárki is utolérni, hiszen ebben a tekintetben tizenötig jutott.