back to top
2024. május 09. 21:15
KezdőlapMotoGPMáris visszakozik az összeesküvésre utalgató Martín? – „Talán túl sokat beszéltem”

Máris visszakozik az összeesküvésre utalgató Martín? – „Talán túl sokat beszéltem”

Jorge Martín élvezni akarja a Valenciai Nagydíj hétvégéjét, és úgy véli, mindkét futamot meg tudja nyerni. A spanyol versenyző még nem kapott választ a Michelintől a múlt heti gumiproblémáival kapcsolatban.

Jorge Martín meglehetősen nehéz helyzetbe került a Katari Nagydíj után. Mivel ő csupán a tizedik helyen ért célba, miközben Francesco Bagnaia második lett, a címvédő előnye 21 pontra nőtt a tabellán a szezonzáró valenciai hétvége előtt. Mindez azt jelenti, hogy most már messze nem csak a spanyol motoros kezében van a saját sorsa a végső győzelmet illetően, és riválisának kifejezetten rossz hétvégét kell produkálnia ahhoz, hogy elveszíthesse a küzdelmet.

Tud-e akkorát betlizni Bagnaia, hogy Martín történelmet írjon? – a világbajnoki döntő menetrendje

A gyári Ducati pilótájának elég, ha a sprint- és a főfutamon is az ötödik helyen fut be, ha pedig vasárnap dobogóra áll, akkor teljesen mindegy, hogy mi történik egy nappal korábban, ahogyan az is, hogy Martín milyen eredményt ér el a 27 körös viadal során. Éppen ezért a spanyol versenyző igyekszik levenni a nyomást saját magáról.

Nincs vesztenivalóm, megpróbálom élvezni a hétvégét – nyilatkozta a Valenciai Nagydíj sajtónapján. – Igyekszem megnyerni mindkét futamot, amire tényleg képes vagyok. Szeretem ezt a pályát, és nagyon gyors vagyok itt.” A Pramac motorosa maga mögött hagyta a múlt heti nehézségeket, és hangsúlyozta, hogy a sprintfutamok miatt a jelenlegi különbség relatíve nem olyan nagy, mint az előző években.

Elég könnyű volt elfelejteni, és megértettem, hogy nem az én hibám volt – utalt a katari kudarcra. – Ez van, nem akarok gondolni . Csak erre a hétvégére szeretnék koncentrálni. Úgy vélem, a huszonegy pont korábban rengeteg lett volna, de most már talán nem annyira sok. Még mindig van esélyünk. Bármi is jön, az jó. Ha a második helyen végzünk, az jó, ha pedig nyerünk, az fantasztikus lesz.”

AA loszaíli viadal után Martín a gumikra, elsősorban a hátsó abroncsra panaszkodott, amely szerinte nem működött jól. A 25 éves pilóta többször is utalt rá, hogy szándékosan szabotálták a versenyét, de bizonyítékot nyilvánvalóan nem tudott felmutatni. Most pedig úgy tűnik, hogy már el is kezdett visszakozni akkori álláspontjából.

Sokat sejtető szavak Martíntól a borzalmas futama után: Ellopták tőlem a bajnoki címet

„Még nem – válaszolta arra a kérdésre, hogy azóta kapott-e érdemi információt a Michelintől. – Az biztos, hogy nehéz verseny volt, és elég sokat küszködtem. Már az első körtől kezdve szenvedtem. Még nincsenek válaszaim, ezekre a dolgokra pedig idő kell. Talán túl sokat beszéltem a futam után, mert nagyon lobbanékony ember vagyok, de nem tudjuk, mi történt. Meglátjuk, mi lesz, talán egy-két hónap múlva.”