back to top
2024. május 13. 03:20
KezdőlapMotoGPAleix Espargaró elnézést kért Morbidellitől a pofonért és megígérte, hogy dolgozik magán

Aleix Espargaró elnézést kért Morbidellitől a pofonért és megígérte, hogy dolgozik magán

Aleix Espargaró elárulta, bocsánatot kért Franco Morbidellitől a Katari Nagydíj második szabadedzésén lekevert pofonért. A spanyol versenyző elmondta, hogy pszichológussal dolgozik, és már változtatott néhány dolgon, de egyelőre ez sem segített megoldani az ilyen jellegű problémáit.

Ezen a szinten ritkán látható jelenetet hozott a Katari Nagydíj hétvégéje, azon belül is a második szabadedzés. Miután Aleix Espargaró összetűzésbe keveredett Franco Morbidellivel, a gyári Aprilia pilótája úgy zárta le a konfliktust, hogy egyszerűen megütötte ellenfele sisakját. A sportfelügyelők hathelyes rajtbüntetéssel és 10 ezer eurós bírsággal sújtották a 34 éves motorost.

Súlyos büntetést ért a pofozkodás a MotoGP edzésén (videó)

Ezzel ráadásul még nem volt vége, ugyanis a következő napokban megkezdődött az üzengetés a médiában. Az olasz versenyző kijelentette, hogy vetélytársa máskor is bebizonyította, hogy gondjai vannak, és kíváncsi, mit fog mondani a gyerekeinek. Espargarónál azonban utóbbi mondatával átlépett egy határt, így végül mindketten arra jutottak, hogy a másik nem érdemel tiszteletet. Az állandó mezőny korelnöke azonban végül belátta, hogy neki kell elnézést kérnie, és ezt meg is tette.

Elmentem Morbidelli motorhome-jához, hogy beszéljek vele és bocsánatot kérjek – nyilatkozta a Valenciai Nagydíj hétvégéje előtti sajtótájékoztatón. – Nem fontos, hogy az én hibám volt-e vagy az övé, rosszul reagáltam. Az a három másodperc rossz embernek tüntet fel engem, pedig nem vagyok rossz ember. Ezért ültem le vele a kanapéra, és kértem bocsánatot.”

Hogy pontosan mi hangzott el ezen a beszélgetésen, azt Espargaró nem részletezte. Abban viszont mondhatni, igazat adott Morbidellinek, hogy vannak dühkezelési problémái, legalábbis a pályán. Erre utal, hogy már egy ideje szakember segítségét veszi igénybe, és próbált némileg változtatni az életén, de ez egyelőre nem hozott sikert.

A Morbidellit megütő Aleix Espargaró visszaszólt ellenfelének, szerinte nem érdemel tiszteletet

„Dolgozni fogok rajta, hogy megnézzem, hogyan tudom jobban kezelni a nagy feszültséggel járó helyzeteket, hogy ez ne ismétlődjön meg – fogalmazott. – Egyre hosszabbak a szezonok, de tanulnom kell. Már dolgozom egy pszichológussal, de ez nem olyan, mintha megnyomnék egy gombot. Az elmúlt két hónapban már több dolgot is megváltoztattam a környezetemben, és ez sem segített. Joan [Lacueva], aki a barátom, és aki az elmúlt tíz évben velem utazott, már nem dolgozik velem. Remélem, hogy 2024-ben jobban fog menni.”

Espargaró hozzátette, tisztában van vele, hogy a közvélemény szemében most ő a fekete bárány, de nem különösebben érdekli az internet népének a véleménye. „Elfogadom a kritikát – jelentette ki. – Tudom, hogy mit fogok kapni azért, amit mondok, de lesz*rom, mit mondanak nekem a közösségi médiában. Azért mentem oda, hogy beszéljek Francóval, mert a szívem mélyén ezt éreztem [helyesnek].”