back to top
2024. május 01. 07:52
KezdőlapMoto2Nehezen fogadja el a több MotoGP-csapattal is szóba hozott versenyző, hogy helyette...

Nehezen fogadja el a több MotoGP-csapattal is szóba hozott versenyző, hogy helyette döntöttek

Az idei Moto2-es szezon egyik legjobbja, Fermín Aldeguer közel állt ahhoz, hogy fellépjen a MotoGP-be, azonban ez végül nem valósult meg. A spanyol pilóta egy interjúban beszélt erről, Daniel Holgado pedig arról számolt be, hogy milyen a mezőny egyik legalacsonyabb pilótájaként versenyezni a Moto3-ban.

Marc Márquez távozása után számos név felmerült a Hondánál a nyolcszoros világbajnok helyettesítésére. Köztük volt Fermín Aldegueré is, aki az idei Moto2-es szezon egyik legjobban teljesítő versenyzője volt: a spanyol pilóta összesen öt futamot nyert meg az évben, a bajnoki tabellán a pedig a harmadik helyen végzett. Aldeguer így adta magát mint jelölt a japán istállónál, azonban végül rajta kívül álló okok miatt nem léphetett fel a MotoGP-be.

Gázolással indult a Moto2 idényzárója, Aldeguer több mint tíz éve nem látott bravúrt hajtott végre

„Ez az egész eléggé keserű szájízt hagyott maga után, de hát végül is minden dolog okkal történik. Talán jövőre eljön a mi időnk, és a bajnokság megnyeréséért tudunk majd küzdeni. A bajnoki cím mindig sok ajtót kinyit az ember előtt. Közel voltam ahhoz, hogy fellépjek egy kategóriát, ez igaz, de a végső döntést nem én hoztam meg, mások döntöttek helyettem, és ezt elég nehéz elfogadni” – nyilatkozta a murciai pilóta a DAZN-nak.

„Tetszik, hogy a 2024-es Moto2-világbajnokság egyik esélyeseként tartanak számon. Összességében emiatt csak nőni fog rajtam a nyomás, de hát alig 18 éves vagyok, szóval azt mondom, így is biztosan élvezni fogom a szezont. A jövő év eléggé ismeretlen terepre visz majd mindannyiunkat, hiszen új gumik lesznek, meg sok más változás is lesz.”

Daniel Holgado, aki egy ideig harcban volt a Moto3-as bajnoki címért, szintén feljebb szeretett volna lépni egyet, azonban ezeket a terveit végül el kellett halasztania. A Red Bull KTM Tech3 versenyzője a SPEEDWEEK.com-nak nyilatkozott erről, és azt is elmesélte, milyen a mezőny egyik legkisebbjeként elindulni a világbajnokság futamain.

„Az a tervem, hogy 2025-ben a Moto2-be igazolok, később pedig a MotoGP-ben szeretnék majd versenyezni. Azt hiszem, már most készen állok a Moto2-re, és várom, hogy mikor jön el az ideális pillanat a váltásra. Úgy gondolom, hogy a tapasztalatszerzés segíteni fog abban, hogy ez minél hamarabb megtörténjen” – jelentette ki a 2021-es Junior Moto3-világbajnok.

„168 centiméter magas vagyok, talán csak 167. Azt hiszem, hogy Loris Capirossi sem magasabb, és ha jól tudom, Dani Pedrosa is csak 158 centiméter – ő pedig egy igazi legenda. Pedrosa elég kicsi, de így is különösen gyors tudott lenni a motorral. Azt gondolom, hogy nem a magasság kérdése lesz az én problémám.” A 18 éves pilóta ezután a gázkart húzó jobb kezére mutatott, majd annyit mondott: „ez a döntő fontosságú”. Holgado arról is beszámolt, mekkora a legnagyobb motor, amelyet eddig vezetett. „Van otthon egy 600-asom az edzésekre, amelyet gokartpályákon szoktam vezetni.

Kiderült, kinek a testi adottságai jelentik a legnagyobb előnyt, illetve hátrányt a MotoGP-ben