back to top
2024. május 06. 08:15
KezdőlapMotoGPA Pramac főnöke gondolkodott Marc Márquez leigazolásán, az üzlet a Ducati miatt...

A Pramac főnöke gondolkodott Marc Márquez leigazolásán, az üzlet a Ducati miatt nem jöhetett létre

Fontolóra vette Marc Márquez megszerzését Paolo Campinoti, de a Ducati kikötötte, hogy egy évnél hosszabb időre szóló szerződést írjanak alá vele, így végül a spanyol pilóta máshová szerződött. Az olasz istálló csapatfőnöke azonban nem bánja ezt, hiszen szerinte Jorge Martínra „jobban megéri” pénzt költeni.

Valószínűleg már minden olvasónk értesült róla, hogy Marc Márquez elhagyja a Hondát, és a Gresinihez igazol. Ez az istálló a Ducati ügyfele, így Márquez jövőre egy Desmosedicin – már az is kiderült, hogy kinek a „levedlett” motorján – ülve próbálhatja megszerezni a kilencedik világbajnoki címét. Nemrég a bolognaiak egy másik szatellitcsapatának, a Pramacnak a tulajdonosa, Paolo Campinoti elárulta, hogy ők is fontolgatták a spanyol pilóta leigazolását.

Marc Márquez szerint nemcsak ő, hanem a Honda is jól jár a távozásával

„Én is gondolkoztam azon, hogy leigazolom, azonban a Ducati azt mondta nekünk, hogy csak akkor jöhet hozzánk, ha legalább két évre alá tudunk vele írni. Aztán elment a Gresinihez egy évre, és véleményem szerint ennek rossz hatása is lehet majd arra a csapatra, ha nem számoltak előzetesen is azzal, hogy a győztesek általában nyernek, aztán távoznak. Úgy látszik, hogy ez a döntés száz százalékban megfelelő volt a Ducati számára” – mondta az olasz szakember a Bobb Tv – Paddock Tv videójában.

„Személy szerint én nem írtam volna alá vele csak egy egyetlen évre szóló szerződést. Nem sok értelmét látom annak, hogy Márquez csupán egy évig menjen nálad, még akkor sem, ha marketingszempontból vele mindig nagyon jól jársz. Egy év egyszerűen túlságosan rövid időtáv.”

„Márquez még most is az egyik, ha nem a legjobb pilóta. Van néhány különleges aspektusa a vezetési stílusának, például nagyon agresszívan megy, és ezért lehetnek majd problémái a Ducatin ülve, amelyet nehéz lesz így mindig jól kezelnie.”

„Egy márka imidzse szempontjából Márquez érkezése mindenképpen pozitív, hiszen így vagy úgy, de ő az egyik legnagyobb bajnok a jelenlegi MotoGP-ben. Az, hogy elhagyta azt a gyártót, amelynél debütált, majd felnőtt, és átment a Ducatihoz, jól tükrözi a motorok minőségét. Márquez jogosan gondolhatja azt, hogy jó teljesítményt tud majd nyújtani az idei, elég erős motorral. Azt egyelőre nem tudom, hogy a 2024-es gép milyen lesz, mekkora a benne rejlő potenciál, és mennyire fog különbözni az ideitől, de azt hiszem, hogy nyugodtan lehet Márquezre fogadni.”

Marc Márquez nem talált hibát a Ducatiján

„Nagy áldozatot hozott meg ezért, a Hondával kötött szerződése miatt ő kapta a legtöbb pénzt a MotoGP-ben. Azt hiszem, hogy a közép- és hosszú távú stratégiája teljesen egyértelmű, az a célja, hogy újra a régi önmaga legyen, aztán majd meglátja, hogy milyen akkor a Ducati, vagy akár a KTM, a 2025-ös szezonra már bármelyik gyártóhoz eligazolhat. Ezzel a helyzettel egyébként önmagát is nagy kihívás elé állította.”

„Ha arra kényszerültem volna, hogy jelentős mértékű anyagiakat fektessek be, akkor – és ezt a nyilvánosságnak is mondom – én inkább Jorge Martínért tettem volna meg ezt szívesebben, szerintem ő többet ér, mint Márquez, hiszen fiatalabb, és emellett nagyon jól kijövök vele, sőt folyamatosan egyre jobban kedvelem” – tette hozzá az 55 éves szakember.