back to top
2024. május 08. 06:56
KezdőlapMotoGPZarco szerint győzelme megmutatta, a legjobbak közé tartozik a MotoGP-ben

Zarco szerint győzelme megmutatta, a legjobbak közé tartozik a MotoGP-ben

Élete első MotoGP-futamgyőzelmét aratta az idei Ausztrál Nagydíjon Johann Zarco. A francia versenyző szerint ez megmutatta, hogy a legjobbak közé tartozik a királykategóriában, és úgy véli, ezért az emberek máshogy tekintenek majd rá.

Már augusztusban bejelentették, hogy Johann Zarco eligazol a Pramactól, és jövőre az LCR-nél folytatja majd a pályafutását, vagyis a mezőny jelenlegi legjobb motorját, a Ducatit egy jóval gyengébbre, a Hondára cseréli le. Ezután sokan tartottak attól, hogy így soha nem fog megtörni a rossz sorozata, és futamgyőzelem nélkül fog visszavonulni a MotoGP-ből.

Zarco azonban az Ausztrál Nagydíjon minden érte aggódót megnyugtatott azzal, hogy megnyerte a futamot, így életében először állhatott a dobogó tetejére a királykategóriában. A francia pilóta a napokban a France Bleu Vaucluse nevű rádió vendége volt, ahol többek között ennek a diadalnak a jelentőségéről is beszélt.

Győzelme után több lista éléről is lekerült a „rettegő” Zarco, de ezt egyáltalán nem bánja

„Ez a győzelem annak a szimbóluma, hogy ebben a kategóriában egy vagyok a jó versenyzők közül. Nem mintha kételkedtem volna magamban, én tudtam, hogy egyike vagyok a legjobbaknak, de a valóságban ez nem igazán mutatkozott meg. Amikor igazán elkötelezett vagy a sport felé, akkor azt mondod magadnak, hogy nem számít, nyersz-e, hiszen ha nem, attól sem válik a teljesítményed kevésbé erőssé” – mondta Zarco a Motorcycle Sport szerint.

„Viszont ezzel szemben a való életben, ha hosszú időn keresztül jó teljesítményt nyújtasz, de az a győzelem csak nem érkezik meg – ahogyan az velem is történt –, akkor az emberek már csak arra a hiányzó győzelemre tudnak gondolni, és ezért meg kell birkóznod azzal, ahogy rád tekintenek.”

Zarco beszámolt arról, hogy nagy nyomás helyeződött rá a szurkolók felől, akik több alkalommal is „felkérdezték”, mikor fog végre felállni a dobogó legfelső fokára. Franciaországban ráadásul nagyon sokan követik a MotoGP-t, amit jól mutat, hogy az idei évben az ottani versenyhétvégére látogattak ki a legtöbben.

Cannes szülöttének már nem kell azon aggódnia, hogy mikor tud végre megfelelni a rajongói elvárásainak, azonban még nem tudta teljesen átélni ezt a számára új helyzetet. „Az ember folyamatosan többet és többet akar, ezt én is észrevettem magamon, de egyelőre próbálom kiélvezni, amit elértem. Ezt nem mindig egyszerű megtenni, hiszen amikor visszagondolok arra a pillanatra, vagy amikor egyszerűen csak otthon vagyok, és ez felbukkan a gondolataim között, akkor nehezen tudom elengedni magam. Ez egy igazán hosszú folyamat.”

Zarco végre révbe ért, miközben a Dorna valami komolyra készül