back to top
2024. május 03. 08:43
KezdőlapMotoGPEzen nevettünk 2023-ban – az év legviccesebb pillanatai a MotoGP-ben és a...

Ezen nevettünk 2023-ban – az év legviccesebb pillanatai a MotoGP-ben és a Moto2-ben (videó)

A MotoGP idén is összegyűjtötte a szezon öt legviccesebb momentumát a világbajnokság két nagyobb kategóriájából, mi pedig ezeket felidézve búcsúztatjuk a 2023-as évet.

Az idei MotoGP-, és Moto2-szezon számos izgalmas, nehéz, és fájdalmas pillanat mellett sok vicces momentumot is tartogatott a versenyzőknek – és a tavalyi évet követően most is elkészült videó segítségével nekünk is. Mi ezeket felidézve búcsúzunk 2023-tól, és megragadva az alkalmat a királykategória pilótáival együtt ezennel boldog új évet kívánunk kedves olvasóinknak!

Betekintés a MotoGP színfalai mögé (videó)

Augusto Fernández rácsodálkozik a MotoGP-gép hangjára

A GasGas 26 éves pilótája idén mutatkozott be a királykategóriában, azonban azt nem lehet róla állítani, hogy rutintalan lenne. Fernández három szezont a Moto2-es Európa-, utána pedig hat idényt a géposztály világbajnokságának mezőnyében töltött el, majd a bajnoki címet bezsebelve búcsúzott a középső kategóriától. Mindezek ellenére úgy tűnik, hogy a MotoGP még az év kilencedik futamán, a Brit Nagydíjon is tudott számára újdonsággal szolgálni: a motor hangjával. A spanyol versenyző érzékletesen mutatta meg csapata tagjainak, hogyan is szól a KTM RC16 a pályán.

Jack Miller vállára veszi Dani Pedrosát

A már évek óta a KTM tesztversenyzőjének szerepét betöltő Pedrosa szabadkártyával rajthoz állt két MotoGP-futamon az idei szezonban a gyári istálló színeit képviselve. Erre először a jerezi Spanyol Nagydíjon került sor – amely nem az igazi hazai futama a spanyol motorosnak, hiszen ő Barcelonától nem messze született –, amelyen nagyszerűen „debütált” a háromszoros világbajnok, a sprinten a hatodik, a főfutamon pedig a hetedik helyet hozta el. Miller a leintést követően a vállára ültetve „mutatta be” a helyi szurkolóknak a most 38 éves veterán csapattársát. Érdekes, hogy a sabadelli versenyző ezzel és a Misanóban elért eredménnyel nemcsak a legjobb idei beugró lett, hanem az év végi tabellán megelőzte Joan Mirt is.

Fermín Aldeguer egyszer hibázik – akkor sem a pályán

Az idei Moto2-es szezon egyik nagy felfedezettje volt Aldeguer, aki 2023-ban a második teljes idényét töltötte a világbajnokságon. Több jó eredmény után a Brit Nagydíjon jött el neki az igazi áttörés: megszerezte élete első vb-futamgyőzelmét. A versenyt hibátlanul teljesítő spanyol egyszer felejtette el időben meghúzni a fékkart: amikor a parc fermébe ért. Szerencsére mindenki megúszta a „balesetet”.  A 18 éves versenyzőnek a szezon hátralévő részében sem volt sok baklövése, az utolsó hat futamból négyet megnyert, kettőn pedig a harmadik pozícióban végzett.

Álex Rins fodrásznak állt a győzelme után

A MotoGP-szezon harmadik futama, az Amerikai Nagydíj meglepetéssel ért véget, hiszen a szatellit Hondán ülő Rins szelte át először a célvonalat. Az LCR garázsában a leintést követően csak fokozta a jókedvet, hogy a spanyol pilóta kopaszra nyírt három csapattagot. A szerelők a rajt előtt fogadtak a versenyzővel, ha nyer, akkor kipróbálhatja magát fodrászként, de ha nem, akkor az ő haja bánja. Szerencséjére a 28 éves motoros felállhatott a dobogó tetejére, így nem kellett a két hónappal későbbre tervezett esküvőjét alkalmatlan kinézete miatt lefújni. Amennyiben olvasóink új frizurával szeretnék köszönteni az új évet, mi nem tudjuk javasolni, hogy a hat királykategóriás futamgyőzelemmel büszkélkedő pilótát keressék fel.

Pedro Acosta kipróbálja magát pizzafutárként

Az idei Moto2-es bajnok az Olasz Nagydíjon megidézte Valentino Rossi legendás ünnepléseit, hiszen győzelme után pizzafutárnak állt. A jövőre már a MotoGP-ben vitézkedő motoros a levezető körén kapta meg a cápauszonyos táskát, amely két pizzásdobozt rejtett. A szerelőinek még fizetni kellett, hogy megkapják az egyiket, de Acosta idei kihívójának, Tony Arbolinónak a csapata ingyen részesült a Pizzeria Acosta termékéből. Azt nem tudjuk, hogy Arbolinóéket megvigasztalta-e ez a gesztus, hiszen a spanyol dominált az egész szezonban, ezért másoknak nem is igazán volt valódi esélyük a bajnok címért harcolni.

A videó ezen a linken keresztül találhatják meg.