back to top
2024. május 02. 05:22
KezdőlapMotoGPÁlex Márquez lett a gyorsaságimotoros-vb legjobb pincére (videó)

Álex Márquez lett a gyorsaságimotoros-vb legjobb pincére (videó)

Egy vicces megmérettetés keretében mérte össze felszolgálói tudását Álex Márquez, Alonso López és Tony Arbolino. A MotoGP-pilóta a nagyobb tapasztalatát kihasználva tudta legyőzni a Moto2-es versenyzőket.

A több híres versenyzőt szponzoráló Estrella Galicia 0,0 által szervezett megmérettetés keretein belül Álex Márquez, Alonso López, és Tony Arbolino próbálta ki magát pincérként. A gyorsaságimotoros-világbajnokságon szereplő versenyzőknek négy üveget a kezükben tartott tálcán egyensúlyozva kellett végigmenni egy meghatározott pályán. Amennyiben ezt sikerült úgy megtenniük, hogy legalább egy sör végig állva maradt, akkor azt egy pohárba kellett kitölteniük.

Ezen nevettünk 2023-ban – az év legviccesebb pillanatai a MotoGP-ben és a Moto2-ben (videó)

A versenyt színesítette, hogy a „szabálykönyv” által kijelölt kereteken belül teljesen elfogadott volt a másik akadályozása. Ezt López a rajtnál azonnal ki is használta, és egy agresszív „manőverrel” kiütötte Arbolino kezéből a söröket. Az olasz nem sokkal ezután visszavágott a madridi pilótának, aki ezért Márquezen „állt bosszút”.

Végül a tapasztalat döntötte el a futamot, hiszen a MotoGP-ben versenyző spanyol egy jó pillanatban újraindulva lényegében zavartalanul végighaladt a több éles kanyart tartalmazó nyomvonalon, majd hibátlanul kitöltötte a sört, ezzel megnyerve a viadalt. López egy nagy rohammal majdnem felzárkózott rá a végén, de a SpeedUp pilótájának nem sikerült megfelelően a tálalás.

A Gresini motorosa – aki egy másik a spanyol sörmárka által készített videóban érdekes dolgokat árult el a testvérével való közös munkáról – a diadalát a „bajnok” felkiáltással nyugtázta, Arbolino viszont arra utalt, hogy nem a legtisztább versenyben alakult ki ez az eredmény. A helyezésük ellenére a két Moto2-ben induló pilóta sem lehet teljesen elégedetlen, hiszen jövőre a Pedro Acosta távozásával a legnagyobb bajnokaspiránst elvesztő kategóriában mindketten eséllyel pályázhatnak majd a trófea felemelésére.