back to top
2024. július 27. 01:30
KezdőlapMotoGPBagnaia lenne Rossi utódja? A regnáló világbajnok elárulta, mit gondol erről a...

Bagnaia lenne Rossi utódja? A regnáló világbajnok elárulta, mit gondol erről a kérdésről

Nagyon sokat köszönhet Valentino Rossinak és a VR46 Akadémiának Francesco Bagnaia, viszont azt nem tartja igazságosnak, hogy összehasonlítják a Doktorral. A regnáló világbajnok elárulta, miben különbözik leginkább az ő személyisége Rossiétól.

Francesco Bagnaia lett az első olyan versenyző, aki Valentino Rossi kezei közül, vagyis a VR46 Akadémiáról kikerülve tudott MotoGP-bajnoki címet nyerni, sőt az első trófeáját – a 2018-as Moto2-es szezon alatt – még az olasz csapat színeit képviselve nyerhette el. A torinói motoros nemrég a La Caja de DAZN című spanyol műsor vendége volt, ahol elmondta, mennyit jelentett neki ez az „iskola” és Rossi megismerése.

Rossi segíti Bagnaiát, aki gondolni sem akar mestere óriási hibájára a szezonzárón

„Amikor fiatal voltam, még álmodni sem mertem volna erről. Feljutottam a MotoGP-be, találkoztam a példaképemmel, akivel aztán barátságot is kötöttem, megnyertem a világbajnokságot, ahogyan ő is. Ez az egész valami elképzelhetetlenül nagyszerű volt. Szerencsére elég sokat fejlődtem az elmúlt években, 2013 óta az ő – Valentino és az egész Akadémia – segítségükkel, illetve azt hiszem, hogy így az átlagosnál sokkal gyorsabban tudtam előrelépni.”

Rossi 2009-es trófeája óta Bagnaia 2022-es diadala után ünnepelhettek először bajnoki címet az olasz szurkolók. Nem csoda tehát, hogy a Ducati versenyzőjét sokszor hasonlítják az urbinói expilótához, az adás során pedig konkrétan nekiszegezték azt a kérdést, hogy ő lehet-e a Doktor utódja. „Azt gondolom, hogy nem igazságos [az összehasonlítás], mivel bármi, amit egy pilóta a történelem során elért, annak az övének kell lennie, nem másénak, nem kell mindig összehasonlítani az eredményeket. Korábban ugyanezt csinálták Marc Márquezzel, de az sem volt fair. Végül is mindenkinek más a története.”

Bagnaia sok szempontból hasonlít Rossira, de a két olasz személyisége azért nem teljesen ugyanolyan. A 27 éves motoros elárulta, ő miben látja legnagyobbnak a kettőjük közti különbséget. „Egyértelműen észrevehető, hogy én más vagyok. Ő sokkal karizmatikusabb, nagyon szerette csinálni a műsort, én sokkal nyugodtabb vagyok, és szeretnék továbbra is ilyen maradni.” A kétszeres MotoGP-bajnok már korábban is felvállalta, hogy ő nem szeretné ugyanazt a szerepet magára venni, amely mentora sajátja volt.

Bagnaia egy szempontból biztosan nem akarja követni Rossit