2024. április 27. 12:30
KezdőlapOffroadA Superenduro GP of Hungary pályája a világbajnokság sztárjainak is elnyerte a...

A Superenduro GP of Hungary pályája a világbajnokság sztárjainak is elnyerte a tetszését

Billy Bolt, Jonny Walker és Manuel Lettenbichler is izgatottan várja a február 3-án tartandó Superenduro GP of Hungary versenyt, amely a sportág hazai története során először az MVM Dome-ban várja a rekordszámú közönséget. A pályát idén is a hazai offroad motorozás legendája, ifj. Németh Kornél tervezte, és a sportág legkiválóbb versenyzői is elismerően fogadták a terveket. Jegyek még kaphatók a superenduro.hu oldalon és az Eventim hálózatában.

Látványos akcióra számíthat a közönség a 2024. február 3-án az MVM Dome-ban zajló Superenduro GP of Hungary alkalmával. A régió legnagyobb fedett rendezvénytermében föld, faanyag, kő, csövek, traktorgumik és idén először homok felhasználásával épülő pálya látványtervét a versenyt rendező TRP Hungary a héten hozta nyilvánosságra, és a tervek a sportág kiválóságainak elismerését is elnyerték.

Bemutatták a Superenduro GP of Hungary pályáját, egy teljesen új elemet is tartalmaz

„Az volt az első gondolatom a pályával kapcsolatban, hogy ez elég jó lesz! Letisztult, ami jó, de így is van elég akadály, a kanyarokban viszont nincs sok, ami mindig jó hír. Szerintem nem tesz jót a versenynek, amikor túl sok az akadály vagy minden kanyarban van valami. Úgyhogy összességében ez a pálya elég menő lett” – nyilatkozta a negyedik világbajnoki címére hajtó éllovas, Billy Bolt.  – Hallottam, hogy idén nagyobb sportcsarnokba megyünk. A budapesti már eddig is elég nagy volt, és megtöltötték a szurkolók, ezért biztos vagyok benne, hogy most is nagyszerű lesz.”

„Szép emlékeim vannak Magyarországról. Az elmúlt két évben győztem, a pálya is mindig jó, a közönség is remek, az emberek nagyon barátságosak. Mindig remekül érzem magam Magyarországon, most is izgatottan várom a versenyt. A célom nyilvánvalóan az, hogy megtartsam a vezetést a pontversenyben. A lábam megsérült és nem vagyok százszázalékos állapotban, nem is tudok úgy edzeni, ahogy normális esetben tenném, de közben jól érzem magam a motoron. Az előző két versenyt sikerült megnyerni, egyáltalán nem volt könnyű, de így is vezetek, és tervezem megtartani ezt a pozíciót.”

Liszka szerint jól sikerült a budapesti Superenduro-pálya, Zsigovits úgy véli, megvan az egyensúly

Bolt egyedülállóan könnyed és látványos motorozása az elmúlt években kiemelkedően sikeressé tette őt, már most a sportág történetének legnagyobb alakjai között emlegetik. A közönség így a korszak egyik, ha nem a legjobb versenyzőjét is láthatja Budapesten. Honfitársa, Jonny Walker azonban elhatározta, hogy megszorongatja a magyar versenyen.

„A tervek alapján tetszik a pálya, izgatottan várom, hogy motorozhassak rajta. Nincs sok akadály, négy különböző nyomvonal is van. Jól lehet majd rajta versenyezni, úgyhogy minden rendben lesz. A legfőbb célom nyilván a győzelem, és az, hogy a bajnoki cím lőtávolban maradjon. Három forduló van hátra, úgyhogy még bármi megtörténhet” – mondta Walker.

A hazai közönség idén egy nagy visszatérővel is találkozhat: ismét rajthoz áll a versenyen a 2016-os junior világbajnok, kétszeres hard enduro-világbajnok Manuel Lettenbichler, aki az elmúlt évek során komoly szakmai elismerést vívott ki, és a superenduro-világbajnokság Prestige kategóriájában is egyre versenyképesebb.

„Menő lett a pálya! Jó ritmusa lesz, jó a mátrix is, minden a helyén van. A rönköket kivenném a sziklás kanyarokból, de a többi elég komoly. Izgatottan térek vissza Budapestre, a superenduro junior világbajnokság idején versenyeztem ott, úgyhogy eltelt pár év, de várom a visszatérést” – mondta a barátságos német pilóta – A magyar szurkolók nagyon lelkesek, úgyhogy remek hangulat lesz, nagyszerű show-val.”

Utolérné a Superenduro-vb sztárjait Zsigovits Norbert és Szőke Márk világbajnok ellenfele