2024. április 28. 01:25
KezdőlapSuperbikeMárkatársa szerint néha érthetetlen, hogy Razgatlıoğlu mire képes a BMW-vel

Márkatársa szerint néha érthetetlen, hogy Razgatlıoğlu mire képes a BMW-vel

Garrett Gerloff nem volt elégedett a portimãói Superbike-teszt második napjának végével. Az amerikai versenyző ugyanakkor méltatta újdonsült márkatársát, Toprak Razgatlıoğlut, akinek az adatai kulcsfontosságúak lehetnek a BMW számára.

Ezen a héten újabb kétnapos tesztet rendeztek a Superbike-világbajnokság mezőnyének számára. A helyszín ezúttal Portimão volt, ahol a BMW-hez átigazoló Toprak Razgatlıoğlu volt a leggyorsabb a gyári Ducati színeiben ismét remeklő Nicolò Bulega előtt. A BMW számára tehát egyelőre kifejezetten biztatóan alakul az előszezon.

Csak Razgatlıoğlu tudta megelőzni a Ducati legyőzhetetlennek tűnő újoncát a portimãói teszten

A márka négy versenyzője közül Garrett Gerloff zárt a leggyengébb pozícióban, miután kedden a tizedik legjobb időt futotta, és közvetlenül csapattársa, Scott Redding mögött végzett. Az amerikai pilóta egy bukást is elszenvedett, és ezután akadtak nehézségei a visszatéréssel. Nem véletlen, hogy aztán nem is volt maradéktalanul elégedett.

„Hétfőn küszködtem, de kedden a nap elején kitaláltunk valamit – nyilatkozta a Superbike-vb hivatalos honlapjának. – A nap első fele nagyon jól sikerült, és magabiztosnak éreztem magam a motoron. A váz beállításának terén sokat javultunk. Ez nagyon jól alakult, de aztán a tizenhármas kanyarban volt egy kisebb balesetem, amely lassú [sebességnél] történt, de valami volt a motorral. Körülbelül délután két órától a nap végéig lényegében próbáltuk megoldani a problémákat. A teszt végével nem vagyok túlságosan elégedett, de tudom, hogy erős a csomagunk, ami a szememben pozitívum.”

Gerloffot új márkatársáról is kérdezték, akinek a teljesítménye láttán a BMW-nél kezdhetnek reménykedni, hogy a dobogós helyezésekért, sőt, akár a győzelmekért harcolhatnak a szezon során. A 28 éves motoros méltatta a török pilótát, és bízik benne, hogy az érkezése hozzásegíti a márkát ahhoz, hogy a tavalyinál jóval versenyképesebbé váljon.

„Szeretném ezt hinni – válaszolta az erre vonatkozó kérdésre. – Tavaly jó volt a motor, és néhány dologgal kapcsolatban, amelyet idén hoztak, előreléptünk. Toprak rendkívül gyorsan megy, és olyasmiket csinál a motoron, amiket nehéz megérteni. Ő viszont már csak ilyen, ennyire tehetséges. Az azonban nagyon jó, hogy megvannak ezek az adatok, amelyeket megnézhetünk. Azt hiszem, ez lesz az egyik legfontosabb dolog, ami segít nekünk előrelépni mint márka. Szerintem szerencsések vagyunk, hogy itt van a fedélzeten.”

Ami a további felkészülést illeti, a Superbike-világbajnokság számára már csak egy kétnapos teszt van hátra az előszezonból. Ezt február 19-é és 20-án, Phillip Islanden rendezik. Az ezt követő hétvégén ugyanezen a helyszínen megkezdődik a szezon, és a BMW versenyképessége mellett például arra is fény derülhet, hogy Álvaro Bautista milyen formában van.

Bautista még mindig fájdalmakkal küszködik, nem tud a határon motorozni