2024. április 27. 14:31
KezdőlapOffroad„Menőnek” tartja a budapesti pályát a Superenduro legnagyobb sztárja, aki a bulizásról...

„Menőnek” tartja a budapesti pályát a Superenduro legnagyobb sztárja, aki a bulizásról is beszélt

A Superenduro-világbajnokság Prestige kategóriájának első két helyén álló Billy Bolt és Jonny Walker, valamint a juniorok tabelláját vezető Ashton Brightmore is dicsérte a budapesti pályát. A sportág legnagyobb sztárját a versenyek utáni bulizásról is kérdeztük, válasza pedig megnevettette a jelenlévőket.

A mai napon rendezik a Superenduro-világbajnokság ötödik, budapesti fordulóját, a Superenduro GP of Hungaryt. A helyszín ezúttal már nem a korábban megszokott Papp László Sportaréna, hanem az MVM Dome, ahol jelenleg is zajlanak már az edzések. Ami a fő programot illeti, azt este 18 órától rendezik, ekkor lesznek a különböző kategóriák döntői.

Bemutatták a Superenduro GP of Hungary pályáját, egy teljesen új elemet is tartalmaz

A pályát ezúttal is az offroad-motorozás magyar legendája, ifj. Németh Kornél tervezte. A pályarajzot már múlt héten bemutatták, és a versenyzők már akkor is dicsérték, de csak pénteken pénteken épült meg ténylegesen, így akkor láthatták először teljes valójában. Az esemény sajtótájékoztatóján többek között erről is szó esett.

A Superenduro GP of Hungary pályája a világbajnokság sztárjainak is elnyerte a tetszését

„Jónak tűnik, tegnap este kipróbáltam – nyilatkozta a juniorok tabelláját 3 pontos előnnyel vezető Ashton Brightomre. – Egyértelműen más, mint a romániai, szóval a gyakorláson megnézzük, és meglátjuk, hogy megy. Kimotorozzuk az íveket, és onnan indulunk.” Az elitnek számító Prestige kategória második helyezettje, Jonny Walker szintén elismerően beszélt a vonalvezetésről.

„Kedvelem a pályát, gyors, és megvan a flow-ja – fogalmazott a brit pilóta. – Szóval nagyon izgatott vagyok, hogy az első edzésen kipróbáljam, és találjak néhány jó ívet, a versenyeket pedigv szintén várom.” Honfitársa, a vele szemben 19 pontos előnnyel rendelkező címvédő, Billy Bolt úgy véli, a közönség jól fog szórakozni az este folyamán.

„Menő a vonalvezetés, kicsit más, mint bármelyik másik fordulóban – kezdte. – Vannak nagy ugratók, ami pozitív változás. A gyors és a lassú szakaszok jó kombinációt alkotnak. Ahogyan Johnny is mondta, mindez jó versenyt kell hogy jelentsen. Nem hiszem, hogy nagyok lesznek a különbségek, mert nincsenek olyan ívek, amelyeket egy ember fog használni, vagy ilyesmi. Nagyon hasonlóak lesznek az ívek, de van elég hely a pályán három pilótának is. Szoros verseny lesz.”

Superenduro GP of Hungary, Billy Bolt, sajtótájékoztató 2024
Fotó: Makai Gergely/MGR Images

A hivatalos program után van lesz egy afterparty is, amelyre ezen a linken lehet jegyet vásárolni. Na de mi a helyzet a versenyzőkkel, mennyire van kedvük bulizni a Közép-Európa központjának számító Budapesten? Erről kérdeztük őket, Bolt pedig válaszolt is. „Ez attól függ, mindenki nagyon más. Szerintem azon múlik, hogy hogyan alakul az ember estéje, mennyire akar másokkal beszélgetni, vagy esetleg mennyire akar visszamenni a hoteljébe, és ütni a falat” – felelte a P1race.hu kérdésére, amire a sajtóterem nevetésben tört ki.