back to top
2024. május 02. 23:36
KezdőlapMotoGP„Láttuk, hogy ájultan fekszik” – ijesztő részleteket árult el Marc Márquez Morbidelli...

„Láttuk, hogy ájultan fekszik” – ijesztő részleteket árult el Marc Márquez Morbidelli bukásáról

Marc Márquez elárulta, mi történt azután, hogy öccsével, Álexszel együtt meglátták a földön fekvő Franco Morbidellit, aki Portimãóban bukott. A nyolcszoros világbajnok kiemelte, hogy bár alapvetően ellenfelek, ilyenkor a legjobbakat kívánják egymásnak.

Kedden ijesztő hírek érkeztek Franco Morbidelliről. Ahogyan a Ducati többi MotoGP-versenyzője, illetve a VR46 többi pilótája, úgy ő is részt vett a Superbike-világbajnokságnak a hét első két napján zajló tesztjén Portimãóban. A második napon azonban bukott, aminek következtében kórházba kellett szállítani, de szerencsére kiderült, hogy az esetnek nagyobb volt a füstje, mint a lángja, és csak elővigyázatossági okokból tartották bent éjszakára.

Morbidelli bukott, kórházba vitték, miután Márquezék segítettek neki

A beszámolókból az is kiderült, hogy a versenyzőtársak közül Marc és Álex Márquez voltak azok, akik elsőként a helyszínre értek, és segítettek neki. Előbbi nemrég be is számolt a részletekről a Gresininek egy jakartai eseményén. A nyolcszoros világbajnok szavaiból arra lehet következtetni, hogy az első pillanatokban vélhetően ők is megrémültek.

„Én és Álex segítettünk Francónak – kezdte a történetet az ő szemszögéből. – Ellenfelek vagyunk, ugyanakkor társak is. Portimãóban teszteltünk, láttuk, hogy piros zászló van. Mi érkeztünk meg elsőként a nyolcas és a kilences kanyar közé. Láttuk, hogy Franco ájultan fekszik a bukótérben. Kicsit furcsa helyzetben volt, fejjel felfelé.”

Bár nyilvánvalóan egyik Márquez sem orvos, azt nyilvánvalóan tudják, hogy ilyenkor nagyon nem mindegy, hogy az eszméletlen ember milyen pozícióban van, hiszen bizonyos pozíciók akadályozzák őt a légzésben. Ezért ebből a szempontból biztonságba helyezték Morbidellit, majd a többit már a helyszínen lévő szakemberekre bízták.

„Én és Álex azonnal megálltunk – folytatta az idősebbik Márquez. – A motorokat otthagytuk a földön, és odarohantunk Francóhoz, hogy [oldalfekvésbe] helyezzük. Amikor az ember nincs eszméleténél, és az ég felé néz, az veszélyes, mert nem tud megfelelően lélegezni. Oldalra fektettük, kinyitottuk a ruháját és felnyitottuk a sisakját. Megvártuk az orvosi személyzetet. Amikor megérkezett, akkor egyszerűen visszamentünk a bokszba. Ellenfelek vagyunk, ugyanakkor társak, és a legjobbat akarjuk az ellenfeleinknek.”

Morbidelli Marc Márqueznek hálálkodva adott hírt az állapotáról a portimãói bukása után

Marc Márqueznek és Morbidellinek a közelmúltban volt egy afférjuk. A tavalyi Maláj Nagydíj időmérőjének első szakaszában a spanyol motoros riválisa mögött akarta megkezdeni gyorskörét, ám a Yamaha akkori pilótája nem volt hajlandó belemenni a játékba. Persze, ahogyan arra a 30 éves versenyző is utalt, az esetleges rivalizálásnak ilyen esetekben a legkevésbé sem szabad számítania. Morbidelli egyébként azóta mind neki, mind a pályabíróknak megköszönte a segítséget.