2024. április 27. 15:23
KezdőlapMotoGPMorbidelli Marc Márqueznek hálálkodva adott hírt az állapotáról a portimãói bukása után

Morbidelli Marc Márqueznek hálálkodva adott hírt az állapotáról a portimãói bukása után

Franco Morbidelli nem sérült meg komolyabban a portimãói teszten történt bukásakor. Az olasz pilóta erről a közösségi médián keresztül adott hírt, és egyben Marc Márqueznek is megköszönte a pályán nyújtott segítséget.

Ahogyan már korábban beszámoltunk róla, Franco Morbidelli egy ijesztő balesetet szenvedett el hétfőn Portimãóban. Morbidelli azért körözött a portugál pályán, mert más MotoGP-pilótákkal és Valentino Rossival együtt a Superbike-világbajnokság ott tesztelő mezőnyéhez csatlakozva próbálta edzésben tartani magát. A gyakorlás viszont nem alakult jól az olasz motoros számára: a 9-es kanyarban 200 km/órás sebességnél elesett, csúnyán beverte a fejét, és az eszméletét is elvesztette.

Morbidelli bukott, kórházba vitték, miután Márquezék segítettek neki

Morbidellihez először Álex és Marc Márquez értek oda, akik a segítségére voltak, ameddig a pályabírók és az orvosok megérkeztek. A 29 éves versenyzőt ezt követően az orvosi központba szállították, ahol kiderült, hogy súlyos sérülést biztosan nem szenvedett el. Ezután a farói kórházba vitték, ahol CT-vizsgálatnak vetették alá, majd ezt megismételték az alvori kórházban is. Ezeknek az eredményéről először új csapata, a Pramac X-oldaláról értesülhettek az aggódó rajongók. Az olasz istálló azt közölte, hogy szerencsére mindent rendben találtak a pilótájuknál, aki csütörtökön már haza is repülhet Olaszországba.

Nemrég aztán maga Morbidelli is megerősítette a jó hírt, illetve a kapott segítségért sem felejtett el hálát adni. „Köszönök minden üzenetet! Köszönöm a pályabírók segítségét, aminek köszönhetően bármiféle probléma nélkül sikerült átvészelnem ezt a nagy ütést. És köszönöm Marc Márqueznek is a pályán nyújtott segítséget. Köszönöm ember!” – üzent Morbidelli az Instagram-oldalán keresztül.

A római pilóta tehát szerencsére csütörtökön már haza is utazhatott, és a tervek szerint ott lesz a MotoGP-mezőny február 6-án kezdődő sepangi tesztjén. Morbidelli más versenyzőkhöz hasonlóan már február 4-én Malajzia – ahol már ezen a héten elkezdődött a shakedown –  felé venné az irányt, hogy több ideje legyen a körülményekhez való alkalmazkodásra, illetve elkezdhessen dolgozni a számára még mindig új Desmosedicivel. Ehhez majd egy külön orvosi engedélyre lesz szüksége, de sem ő, sem a Pramac nem aggódik azon, hogy ezt megkapja-e.

Újra pályán a MotoGP: a KTM volt a leggyorsabb a szezon első hivatalos tesztnapján