back to top
2024. május 02. 21:56
KezdőlapMotoGPMarc Márqueznek nincs szüksége a testvére segítségére, anélkül is „túl közel” került...

Marc Márqueznek nincs szüksége a testvére segítségére, anélkül is „túl közel” került hozzá a teszten

Álex Márquez elmondta, szerinte a bátyjának nincs szüksége a segítségére, hiszen anélkül is nagyon jó volt a tempója a sepangi teszt zárónapján. A fiatalabb testvér emellett a saját eredményeit is értékelte.

Egy eléggé kétarcú sepangi MotoGP-tesztet tudhat maga mögött Marc Márquez. A cerverai pilóta kedden technikai problémákkal küzdött, emiatt pedig nem tudott igazán jó időket motorozni. Szerdán aztán megpróbálta ellensúlyozni a korábbi időveszteséget, és kiemelkedően sok, hetven darab kört teljesített. Ez végül csütörtökön hozta meg az eredményét, hiszen a zárónap – amelyen az egész mezőny elég jelentősen gyorsult az addigiakhoz képest – végén a hatodik legjobb idő állt a neve mellett.

Még Martín sem tudta megfogni a történelmi időt futó Bagnaiát a sepangi MotoGP-teszt zárónapján

Az újságírók a csütörtöki etap leintése után megkérdezték a nyolcszoros világbajnok újdonsült csapattársát, aki egyben a testvére is, hogy az ő tanácsai miatt tudott-e ennyit javulni a bátyja. „Már így is túl közel van, nincs szüksége segítségre – idézi Álex Márquezt a Crash.net. – Az első napját teljesen elveszítette, és mi történik akkor, ha elveszíted az első napodat itt, Sepangban? A második napon késésben leszel. Így azt kell mondanom, hogy a csütörtök volt igazából a második tesztnapja, akkor pedig már nagyon közel tudott hozzánk kerülni!”

A sepangi körözés harmadik napján több pilóta is nagyszerű köröket futott, a korábbiakhoz képest jelentősen gyorsult a mezőny. Végül Francesco Bagnaia zárt az élen, aki a történelem első motorosa lett, aki be tudott kerülni az 1:57-es álomhatár alá a sepangi pályán. A leintésig aztán Jorge Martín és Enea Bastianini mellett Álex Márquez tudott csatlakozni a címvédőhöz az 1:56-os klubban. A 27 éves pilóta elégedetten értékelte ezt az eredményt, bár azt is kiemelte, hogy nem átlagos körülmények között futotta ezt az időt.

„Jó kis gyorskör volt, a bokszban eléggé örültek is neki. Viszont igazából nem volt realisztikus, mivel nagyon fel volt gumizva a pálya. A teszt igazából úgyis mindig arra való, hogy következtetéseket vonjunk le belőle. Teljesítettünk egy sprintszimulációt másfajta beállításokkal és elektronikával. Azért volt szükség a változtatásokra, mert nem voltam elégedett a ’23-as motor kipörgésgátlójával, szóval kipróbáltunk néhány dolgot.”

„A technikusoknak mindig vannak új ötletei. Ha rajtuk múlna, akkor minden nap legalább nyolcvan kört meg kellene tennem. Viszont néha muszáj szünetet tartani a motorozásban a fáradtság miatt. Egy nullától ötig tartó skálán úgy négy és fél egységnyire vagyok elégedett a jelenlegi csomagunkkal. Összességében elég király három napon vagyunk túl, örülök annak, hogy milyen jól tudtunk dolgozni a bokszban. A legpozitívabb dolog talán az volt, hogy rájöttünk, mi áll azoknak a problémáknak a hátterében, amelyekkel a sprinteken küzdöttünk, szóval Katarba már felkészültebben fogunk megérkezni.”

Mostani Ducatija rosszabb az előzőnél, véli Álex Márquez