2024. április 28. 19:24
KezdőlapMotoGPA korábbi futamgyőztes szerint Acosta szereplése a „legelképesztőbb”, amit a sepangi teszten...

A korábbi futamgyőztes szerint Acosta szereplése a „legelképesztőbb”, amit a sepangi teszten látott

Simon Crafar nem szeretné, hogy túl nagy nyomás kerüljön Pedro Acostára. Azonban a szakíró ennek ellenére sem akarja eltitkolni, hogy mennyire tetszett neki Acostának a sepangi teszten nyújtott teljesítménye.

Nagyszerűen teljesített az előző héten lezajlott sepangi kollektív MotoGP-teszten Pedro Acosta. Az idei szezon egyetlen újonca ezzel többek között Marc Márquez, Fabio Di Giannantonio, illetve a jelenleg szakíróként dolgozó Simon Crafar elismerését is kivívta. Viszont a verseny utáni interjúk készítésével is foglalkozó Crafar fontosnak tartja, hogy ne kerüljön túl nagy nyomás a fiatal tehetségre.

Marc Márquezék elismerését is kivívta Acosta, aki még nem hozta ki magából a maximumot

„Az embereknek tudniuk kell, hogy bármikor, amikor Acostáról beszéltünk, akkor direkt nem dicsértem annyira, mivel nem akarom, hogy túl nagy nyomás kerüljön rá – idézi a tesztet a helyszínről végignéző Crafart a Crash.net. – Őszintén érdekel, nem akarom, hogy baja essen.”

„Nagyon sokat kell tanulnod azelőtt, hogy versenyezni kezdesz egy MotoGP-géppel. Aztán amikor már versenyzel, akkor ott van az sok gomb, amelyeket nyomkodni kell, meg a beállítások, a gumik kopása, az üzemanyag, a nyomaték… Ezeket mind kezelni kell, és közben gyorsan menni, az őrületesen sok lőerőt, a fékeket és a különböző gumikat már nem is említve. Szóval ezeket kell kezelni, meg gyorsan menni és elkerülni a sérülést, ez pedig nem könnyű feladat. Ezért tehát nem akarok nyomást helyezni rá.”

Soha nem látott felvételek Acosta valenciai tesztjéről: „Hol vannak a ki*aszott gombok?”

A felsorolt nehézségek ellenére Acosta összesítésben az elismerésre méltó kilencedik helyet tudta megszerezni a sepangi teszten, az élen záró Francesco Bagnaia mögött alig 683 ezredmásodperc volt a hátránya. A KTM-en ülő pilóták közül egyedül Brad Binder tudott nála jobb időt futni, a spanyol versenyző tőle csupán 58 ezreddel kapott ki. Ez pedig Crafar figyelmét sem kerülte el.

„Viszont amit ő letett az asztalra… Próbálom nem túldicsérni, adni neki valamennyi időt, de amit ő csinált ezen a teszten, az a legelképesztőbb dolog, amit láttam ezen a teszten – áradozott Acosta teljesítményéről az új-zélandi egyszeres 500 köbcentis futamgyőztes expilóta. – Már az első napon úgy nézett ki, mintha tavaly is ezzel [a motorral] ment volna. Nem úgy néz ki, mint egy újonc, nem úgy beszél, mint egy újonc, és a szerelők szerint nem is úgy dolgozik, mint egy újonc. Éretten ad nekik visszajelzéseket, jól, tisztán és pontosan válaszol. Teljesen lenyűgözött. Aztán nézzük csak meg a köridejeit, hihetetlen a srác!”