2024. április 27. 16:41
KezdőlapSuperbikeA megbüntetett Razgatlıoğlu úgy érezte, jókor hagyja el a bokszutcát

A megbüntetett Razgatlıoğlu úgy érezte, jókor hagyja el a bokszutcát

Toprak Razgatlıoğlu szerint nem szerzett előnyt a kerékcserék során, és a kijelzőjén egyébként is úgy látta, hogy szabályos időben hagyta el a bokszutcát. A BMW versenyzője többre vágyott, de bízik benne, hogy vasárnap képes lesz javítani.

Toprak Razgatlıoğlu az ötödik helyről kezdte meg első futamát a BMW-vel, a Superbike-világbajnokság Phillip Island-i hétvégéjén. A török versenyző jól rajtolt, és volt olyan pillanat, amikor a második helyen haladt, ráadásul annak is örülhetett, hogy Álvaro Bautista visszaesett, majd bukott, így vele már nem kellett törődnie.

Bulega győzelemmel, Iannone dobogóval debütált, Bautista és Rea is betlizett a Superbike-vb-n

A versenyen kötelező kerékcsere volt érvényben. Razgatlıoğlu a negyedik helyen állt, amikor ő és az előtte motorozó három pilóta kiálltak a bokszba. A 27 éves versenyző azonban túl korán hagyta el a bokszutca kijáratát, így 1,2 másodperccel megbüntették őt. Ennek következtében hiába ért be negyedikként, Alex Lowes mögött az ötödik pozícióban rangsorolták.

Bautista őrületnek tartja a vesztét okozó tülekedést, esése után is talált pozitívumot

„Nem kezdtük rosszul a versenyt – nyilatkozta a Superbike-vb hivatalos honlapjának. – Elöl voltam, és az érzet jó volt. 1:30-as és 1:29-es köröket motoroztunk, de csak 1:29 végét. Az utolsó körökben próbáltam tartani a hátsó gumit, mert ez a pálya nagyon keményen bánik a hátsó abronccsal, én pedig nagyon igénybe veszem azt. Tíz kört tettünk meg, de az utolsó kettőben éreztem a vibrációt.”

Ami a büntetést illeti, Razgatlıoğlu szerint nem hagyta el túl korán a kijáratot. „Furcsa volt – jelentette ki. – Láttam a kijelzőmet, és nullát mutatott, úgyhogy elhagytam a bokszutcát. Alex megelőzött a kijáratnál, én pedig nem szereztem előnyt. Ötödikként indultam, és ötödikként végeztem, de remélem, holnap tudunk javítani.”

A szabályok szerint a pilótáknak minimum 63 másodpercet kellett eltölteniük a bokszban, így a gyári BMW szerelői hiába dolgoztak kifejezetten gyorsan. Razgatlıoğlu elsőként ért oda a kijárathoz, ahol azonban kénytelen volt megállni, és így lendületet veszített. Éppen ezért hangsúlyozta, hogy szerinte nem került jogosulatlan előnybe. Ami az eredményt illeti, többre vágyott, de bízik a javításban.

„Tökéletes volt a bokszkiállásunk, de ott volt a kijárat – fogalmazott. – A csapatom azt mondta, hogy túl hamar mentem ki, de láttam a kijelzőmet, és nullát mutatott. Talán valamilyen GPS-probléma volt, vagy talán én mentem ki korán. Az ötödik vagy a negyedik hellyel nem vagyok elégedett, a dobogó volt a célom, de megértem, hogy ez nem egy könnyű verseny. Tíz kör ezeken a gumikon, és tönkremennek, különösen talán az én motoromon, mert sokat használom a hátsó abroncsot, más motorokat viszont könnyebbnek tűnt [vezetni]. Van néhány adatunk, ami jó, és remélhetőleg holnap tudunk javítani.”