back to top
2024. május 08. 12:57
KezdőlapMotoGPMartín egyértelművé tette, hogy jövőre melyik csapatnak a pilótája akar lenni

Martín egyértelművé tette, hogy jövőre melyik csapatnak a pilótája akar lenni

Jorge Martínnak tetszik a Pramac idei festése, viszont továbbra is az a célja, hogy jövőre már a Ducati gyári csapatának pilótája legyen. Emellett a spanyol versenyző azt is elárulta, hogy mit gondol az egyik lehetséges utódjáról, Fermín Aldeguerről.

Szerdán debütált a Pramac idei festése, amely jelentősen eltér a tavalyitól. A bahreini bemutatón természetesen ott volt Jorge Martín is, aki elárulta, hogy „nagyon szépnek” tartja a 2024-es motorjukat, szerinte a csapat „egy nagy lépést tett előre a design területén”.

A csapatvilágbajnoki cím után meg tudják szerezni az egyénit is? – bemutatta idei festését a Pramac

Azonban még az új arculat sem tudta meggyőzni arról Martínt, hogy hosszú távon a Pramacnál akarjon maradni. „Azt hiszem, megmutattam, hogy mire vagyok képes – nyilatkozta a madridi pilóta a MotoGP hivatalos honlapjának. – Az elsődleges célom, hogy a Ducati gyári csapatához kerüljek. Úgy gondolom, hogy amennyiben azon a szinten fogok tudni teljesíteni az idei szezon elején, ahogy tavaly, akkor nem nagyon lesz választásuk. Ha ez nem jön össze, akkor persze majd meglátjuk, hogy mi következik.”

„A pilótapiac az valami olyasmi, amit nem tudok kontrollálni. Inkább arra koncentrálok, amit tudok – a motorozásra. De igazából még amúgy is korán van ebből a szempontból, szóval még várnunk kell. Szerintem annyi biztos, hogy a Ducati már kiválasztotta [Francesco] Bagnaiát, és ő természetesen meg is érdemli ezt.”

Ahogy már korábban beszámoltunk róla, értesülések szerint Fermín Aldeguer megállapodott a Ducatival, így jövőre a Pramac pilótájaként fog majd debütálni a MotoGP-ben. Könnyen lehet tehát, hogy ő lesz Martín utódja az olasz csapatnál. Erre pedig a 26 éves versenyző, akit barátjának és mentorának mondhat, szerint már készen áll.

Eldőlhetett Aldeguer sorsa, élcsapatnál debütálhat jövőre a MotoGP-ben

„Azt hiszem, hogy eléggé felkészült, és az előző év végén már megmutatta, hogy mennyire tehetséges – utalt Martín a honfitársa által a szezon végén sorozatban aratott négy futamgyőzelemre. – Most pedig majd egy egész, hosszú idényen keresztül kell bizonyítania ezt, harcban kell majd lennie a bajnoki címért. Viszont én egészen biztos vagyok benne, hogy jelenleg ő a legerősebb pilóta a Moto2-ben. Azt nem tudom, hogy már aláírt-e egy szerződést, vagy még nem, de ez az egész biztosan csak növelni fogja az önbizalmát.”

Martín a katari teszt után vibrációról panaszkodott, viszont a bemutatón elmondta, hogy tudomása szerint a Ducatinál már keményen dolgoznak ennek a problémának a megoldásán. Majd hozzátette, hogy bár „korábban voltak erről kétségei”, de már „százszázalékosan biztos” abban, hogy az idei Desmosedici jobb és gyorsabb, mint amilyen a tavalyi volt.

Bagnaia szerint hibátlanul megy az idei Ducati, Martín és Bastianini viszont vibrációról panaszkodik