back to top
2024. május 08. 13:46
KezdőlapMotoGPEldőlhetett Aldeguer sorsa, élcsapatnál debütálhat jövőre a MotoGP-ben

Eldőlhetett Aldeguer sorsa, élcsapatnál debütálhat jövőre a MotoGP-ben

Értesülések szerint Fermín Aldeguer jövőre a Pramac pilótájaként fog bemutatkozni a MotoGP-ben.

Fermín Aldeguernek a tavalyi volt a második teljes szezonja a Moto2-ben. A 18 éves pilóta valósággal berobbant az idény második felében, az utolsó négy futamot kivétel nélkül megnyerte, ráadásul ebből kétszer a „hat trick” is összejött neki, vagyis a győzelem mellett az ő nevéhez fűződött a pole pozíció és a versenyben futott leggyorsabb kör is. Ezeknek az eredményeknek köszönhetően a bajnoki tabella harmadik helyén zárt, csak Pedro Acosta és Tony Arbolino gyűjtött nála több pontot. Nem csoda, hogy felfigyeltek rá a királykategóriában induló csapatok.

Jelenleg úgy tűnik, hogy az egyik ilyen alakulat a tavaly csapatvilágbajnoki címet szerző Pramac volt, hiszen az olasz Motorsport értesülései szerint Aldeguer jövőre már ennek a Ducati-ügyfélcsapatnak a színeit fogja képviselni a MotoGP-ben.

Ezt a hírt valamelyest megerősíti az, amit Davide Tardozzi mondott a sepangi teszt helyszínén. A Ducati gyári istállójának csapatfőnöke akkor nyilvánosan kijelentette, hogy már tárgyalásokat folytatnak a murciai pilóta menedzsmentjével. Ugyanis a bolognaiak kötelékébe tartozó összes versenyző magával a gyártóval ír alá szerződést.

Nagyon valószínűnek tűnik, hogy Aldeguer Jorge Martín helyét foglalhatja majd el a Pramacnál. A madridi motorosnak – mint a Ducati összes többi pilótájának – a 2024-es idény végén lejár a jelenleg érvényben lévő szerződése. Martín pedig egyértelművé tette, hogy jövőre mindenképpen egy gyári istállónál akar versenyezni. Tehát a tavalyi bajnoki kihívót a következő szezonban vagy Francesco Bagnaia csapattársaként, vagy egy másik gyártó motorján láthatjuk majd.

Elhagyhatja a Ducatit, ha megint nem kap gyári ülést Martín, akit zavar, hogy „semmi nem elég”

Aldeguert korábban a Hondával és a VR46-tal is szóba hozták, előbbinél Marc Márquez, utóbbinál Luca Marini lehetséges helyettesei között merült fel a neve. Azonban a Moto2-es istállója, a Speed Up másfél millió eurót kért volna átigazolási díjként, egy ekkora összeg pedig még egy MotoGP-csapat költségvetésében is komoly tételnek számít.